Επίσημη πρώτη με τους θεσμούς στις 10 το πρωί – Τι ζητούν επιπλέον
Τα τεχνικά κλιμάκια παρακολουθούν πλέον στενά την πορεία της οικονομίας 

Το πρώτο τους «καφέ» θα πιούν οι εκπρόσωποι των δανειστών οι οποίοι βρίσκονται από χθες στην Αθήνα και ελέγχουν τα οικονομικά της χώρας, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

Αν και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, κάνουν λόγο «για συνάντηση γνωριμίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο διαμονής των θεσμών, η ατζέντα διαψεύδει αυτή την εικόνα.

Τα τεχνικά κλιμάκια παρακολουθούν πλέον στενά την πορεία της οικονομίας με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κάνοντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι συζητήσεις που θα διεξαχθούν σήμερα θα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Το ζήτημα της αύξησης της έκτακτης εισφοράς σε 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, με το οποίο η Τρόικα διαφωνεί και ζήτησε την κατάργησή της. 
  • Μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής, με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας
  • Οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά στην ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας
  • Αρχίζει η διαβούλευση για τα εργασιακά, ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας.

 

best of network

σχετικά άρθρα

Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Ανοικτή σύσκεψη φορέων οργάνωσε απόψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης