e-ΕΦΚΑ: Αυξήσεις στις συντάξεις εργαζομένων συνταξιούχων – Πώς να κερδίσετε έως 120 ευρώ τον μήνα

Κοινωνία 0

Moody's: Υπαρκός ο κίνδυνος κουρέματος για μη ασφαλισμένες καταθέσεις

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όπως υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης

Αρνητικά αξιολογεί την ασφάλεια των μετόχων και των ανασφάλιστων καταθετών η Moody’s μετά τη νέα νομοθεσία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ψήφισε η ελληνική Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα. 

Όπως υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης, η οδηγία που περιλαμβάνει για bail in στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ η οποία θα τεθεί υπό εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2016 περιλαμβάνει βάρη για όλους τους τύπους μη ασφαλισμένων καταθέσεων.

Σύμφωνα με την Moody's, εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέλθει σε περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ πριν το τέλος του έτους, το bail in των ανασφάλιστων καταθέσεων θα διευκολυνθεί με αυτή την οδηγία.

Η Moody's εκτιμά ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει bail in στις ανασφάλιστες καταθέσεις, θα υπάρξει "κούρεμα" για τους μετόχους, ενώ σε ρίσκο βρίσκεται και το λεπτό "στρώμα" ομολογιούχων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία