Υπουργείο Πολιτισμού: 422 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Κοινωνία 0

Moody's: Υπαρκός ο κίνδυνος κουρέματος για μη ασφαλισμένες καταθέσεις

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όπως υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης

Αρνητικά αξιολογεί την ασφάλεια των μετόχων και των ανασφάλιστων καταθετών η Moody’s μετά τη νέα νομοθεσία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ψήφισε η ελληνική Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα. 

Όπως υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης, η οδηγία που περιλαμβάνει για bail in στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ η οποία θα τεθεί υπό εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2016 περιλαμβάνει βάρη για όλους τους τύπους μη ασφαλισμένων καταθέσεων.

Σύμφωνα με την Moody's, εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέλθει σε περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ πριν το τέλος του έτους, το bail in των ανασφάλιστων καταθέσεων θα διευκολυνθεί με αυτή την οδηγία.

Η Moody's εκτιμά ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει bail in στις ανασφάλιστες καταθέσεις, θα υπάρξει "κούρεμα" για τους μετόχους, ενώ σε ρίσκο βρίσκεται και το λεπτό "στρώμα" ομολογιούχων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία