Αυτά είναι τα κλειστά επαγγέλματα που ανοίγουν με τη συμφωνία
Κλειστά Επαγγέλματα

Το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων που προέβλεπαν οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση της αγοράς αλλά και την πλήρη απελευθέρωση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, θα επιφέρει μεταξύ άλλων η συμφωνία με τους δανειστές.
 
Οι μεταρρυθμίσεις όπως και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους το οποίο προβλέπει η συμφωνία περιλαμβάνει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ, τις άδειες των φαρμακείων, το καθεστώς πώλησης του γάλακτος και των φούρνων, μέτρα για τις περιόδους των εκπτώσεων και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.


Επίσης απελευθέρωση προβλέπεται στον κλάδο των ποτών και των προϊόντων πετρελαίου ενώ στο κάδρο μπαίνει και ο κλάδος της μεταποίησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Euro2day.gr, με το νομοσχέδιο «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)» το οποίο υπερψήφισαν 251 βουλευτές, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει όλες τις εκκρεμείς προτάσεις της εργαλειοθήκης Νο 1 του ΟΟΣΑ, αρχίζοντας από τα τουριστικά λεωφορεία, τις άδειες φορτηγών, τον κώδικα συμπεριφοράς για τα παραδοσιακά τρόφιμα, τα δομικά υλικά, ενώ συμφωνεί να προχωρήσει και τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη No2 του ΟΟΣΑ για τον κλάδο των ποτών και των προϊόντων πετρελαίου.

«Ναι» έχει πει η κυβέρνηση και στην προώθηση του ανταγωνισμού, με την τεχνική υποστήριξη του ΟΟΣΑ, για το χονδρικό εμπόριο, τις κατασκευές, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης η κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και συγκεκριμένα των μηχανικών, των συμβολαιογράφων, των αναλογιστών και των δικαστικών επιμελητών, ενώ έχει δεσμευτεί για την κατάργηση των μη ανταποδοτικών τελών.
 

Πηγή: fpress.gr

best of network

σχετικά άρθρα