golearn-engl_970-250
Thumbnail
Δείτε με ποια μέτρηση η συγκέντρωση του ΟΧΙ είχε 350.000 κόσμου

Περισσότερα από 400.000 άτομα συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν την υποστήριξη τους στο όχι, να βροντοφωνάξουν για το τέλος των μνημονίων. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας και αποχαύνωσης που καλλιεργούν τα ΜΜΕ, η προπαγάνδα των οποίων έχει ξεπεράσει, σε διαστρέβλωση ότι έχουμε δει και αντιμετωπίσει, ένα τεράστιο εργατικό λαϊκό και πρώτα από όλα νεολαιίστικο ποτάμι, κατέκλυζε επί ώρες την πλατεία Συντάγματος, τους γύρω δρόμους το κέντρο της Αθήνας. Παρά τις κλειστές τράπεζες, τον συνεχή βομβαρδισμό από τις ειδήσεις, τους εργοδοτικούς εκβιασμούς, την Παρασκευή ο λαός μίλησε.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές συγκεντρώσεις μετά την μεταπολίτευση που πιθανότατα υπερβαίνει σε όγκο τις δύο μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν την τελευταία πενταετία, την συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 και την διαδήλωση της 12ης Φλεβάρη 2012.
Η πλατεία Συντάγματος ήταν απροσπέλαστη, λόγω του ανθρώπινου τείχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να προσεγγίσει κανείς από τη Βουκουρεστίου και από το πεζοδρόμιο, της Μ. Βρετανίας, στην γωνία της Μ. Βρετανίας, στην Β. Γεωργίου, χρειάστηκαν επτά λεπτά για μία απόσταση εκατό μέτρων.
Σε προηγούμενη ανάρτηση μας, είχαμε αναφέρει το πως παρουσίασαν, τα ιδιωτικά κανάλια, την συγκέντρωση υποστήριξη του ΟΧΙ, στις 30/6. Τη συγκέντρωση της Παρασκευής, τα ΜΜΕ, προσπάθησαν να την εξαφανίσουν ή να την εμφανίσουν μεγαλύτερη αλλά ανάλογη με την συγκέντρωση των υποστηρικτών του ΟΧΙ στο Καλλιμάρμαρο.
Το in.gr ανέφερε ότι οι υποστηρικτές του όχι στο Σύνταγμα ήταν 35.000 άτομα και του ναι στο Καλλιμάρμαρο, 25.000 κάπως καλύτερα το zougla.gr ανέφερε ότι οι υποστηρικτές του όχι ήταν 50.000 άτομα και οι υποστηρικτές του ναι 15.000 άτομα. Δηλαδή εμφάνισαν μία συγκέντρωση που ήταν 20 φορές μεγαλύτερη, από 1,5 φορά ή 3,5 φορές μεγαλύτερη.
Επειδή όλα τα συστημικά ΜΜΕ, τείνουν να υποτιμούν το πλήθος σε κάθε μαζική συγκέντρωση, παραθέτουμε παρακάτω, έναν πίνακα με υπολογισμούς από την οποία προκύπτει η εκτίμηση του πλήθους για να τελειώνει μια και καλή αυτό το παραμύθι.

Η μέθοδος που για τον υπολογισμό ήταν η εξής. Η περιοχή της συγκέντρωσης χωρίστηκε σε διαφορετικούς τομείς, όπως περιοχή της πλατείας συντάγματος, περιοχή Αμαλίας, από Οθωνος μέχρι είσοδο Ζαπείου, περιοχή Πανεπιστημίου, από Β. Σοφίας μέχρι Βουκουρεστίου κ.λ.π. Οι περιοχές αυτές, εμβαδομετρήθηκαν, με τη χρήση του χάρακα του GoogleEarth. Με την ίδια μέθοδο είναι εύκολο να ελεγχθεί από τον καθένα η έκταση, της περιοχής, για να επαληθεύσει ή να διαψεύσει τους υπολογισμούς μας.
Και σε κάθε μία από αυτές καθορίστηκε η πυκνότητα των ατόμων ανά τ.μ. με βάση την παρατήρηση, από τα διάφορα σημεία της πορείας. Π.χ. για όλη την περιοχή της Πλατείας, Αγνωστο Στρατιώτη κ.λ.π. η πυκνότητα ήταν πέντε άτομα ανά τ.μ. Οπως είναι το στάνταρντ της μέτρησης για πολύ πυκνές συγκεντρώσεις. Πιθανόν η πυκνότητα χθες να ήταν μεγαλύτερη στη χθεσινή συγκέντρωση γιατί υπήρχαν πολύ καθισμένοι σε σκαλιά, μέσα στο μετρό, κ.λ.π.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς που παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί, στατικά στη συγκέντρωση εκτιμάτε ότι βρέθηκαν 360.000 άτομα. Το μέγεθος αυτό αυξάνεται διότι υπήρχε συνεχείς εισροή και εκροή πλήθους επί τρεις ώρες, που επιχειρούσε να προσπελάσει την πλατεία και επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει διασκορπιζόταν στους γύρω δρόμους προς το μοναστηράκι, και αλλού. Αρα ακόμα και η εκτίμηση για 400.000 άτομα μπορεί να μην αποτυπώνει τον σύνολο των ατόμων που κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν υπέρ του ΟΧΙ.

Εκτίμηση των συγκεντρωμένων στις 3/7/2015 στην Πλατεία Συντάγματος, την ώρα αιχμής της συγκέντρωσης

 

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες, οι οποίες πιστοποιούν, την έκταση της συγκέντρωσης σε ορισμένα σημεία 

 
 
1) Πανοραμική άποψη του παραλληλογράμμου της πλατείας 

2) Άποψη της Συγκέντρωσης, που πιστοποιεί ότι το πλήθος εκτείνεται με ιδιαίτερη πυκνότητα, από την οδό Αμαλίας, στο ύψος της Οθωνος μέχρι την είσοδο του Ζαπείου και ακόμα παρακάτω

3) Άποψη της Συγκέντρωσης, που πιστοποιεί ότι το πλήθος εκτείνεται με ιδιαίτερη πυκνότητα, από την οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Β. Σοφίας μέχρι την είσοδο του Βουκουρεστίου και ακόμα παρακάτω.

4) Άποψη για την πυκνότητα του πλήθους όπως προσέρχεται στο μετρό.
 
Με την ίδια μεθοδολογία, μία εκτίμηση της συγκέντρωσης στο Καλλιμάρμαρο δίνει τα εξής : Το εμβαδόν συγκέντρωσης είναι 9000 τμ, η μέση πυκνότητα 2,5 άτομα ανά τετραγωνικό, δηλαδή 22.500 άτομα. Αυτή η εκτίμηση δεν έχει την ίδια ακρίβεια, με αυτήν της συγκέντρωσης της Πλατείας Συντάγματος, γιατί δεν έχουμε ακριβή εικόνα πόσο χώρο καταλάμβαναν οι συγκεντρωμένοι, αλλά και γιατί οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί από τα φιλικά προς αυτούς site, δεν έχουν πανοραμικές απόψεις. Ωστόσο από αυτές μπορεί να βγάλει ακριβές συμπέρασμα για την πυκνότητα ανά τμ ακόμα και στα πιο πυκνά σημεία της συγκέντρωσης στην ώρα αιχμής δηλαδή μπροστά στην εξέδρα της πρώτης ομιλίας.

1) Γενική άποψη της συγκέντρωσης στο Καλλιμάρμαρο

2)Άποψη της συγκέντρωσης στο Καλλιμάρμαρο την ώρα των ομιλιών όπου φαίνεται η πυκνότητα

 
3) Άποψη της συγκέντρωσης στο Καλλιμάρμαρο όπου φαίνεται η πυκνότητα και περιορισμένα πόσο εκτείνεται το πλήθος προς την άνοδο της Β. Κωνσταντίνου

 
4) Άποψη της συγκέντρωσης στο Καλλιμάρμαρο όπου φαίνεται η πυκνότητα την ώρα αιχμής και στο πυκνότερο σημείο συγκέντρωσης μπροστά στην εξέδρα την ώρα που μιλάει ο πρώτος ομιλητής.
 
Οι συγκεντρώσεις αυτές βάζουν πολιτικές παραμέτρους ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος. Η συγκέντρωση του Συντάγματος αναδεικνύει ότι υπάρχει ένα τεράστιο λαϊκό ρεύμα με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, κυρίως στην νεολαία που αποτελούσε και ένα μεγάλο τμήμα της χθεσινής συγκέντρωσης και τους εργατουπαλλήλους. Ενα ρεύμα που βράζει και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αμφισβητήσει κάθε εκβιασμό, αλλά και αυταρχικές «τεχνοκρατικές» μεθοδεύσεις από πλευράς Ε.Ε. και ελληνικής ολιγαρχίας. Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές του μαύρου μετώπου δεν μπορούν να στρατεύσουν προς το παρόν ενεργητικά, το ρεύμα παραμονής στην ίδια κατάσταση των μνημονίων. Στηρίζονται κυρίως στην διασπορά του φόβου, για αυτό για την σταθεροποίηση τους έχουν ανάγκη από τον κρατικό μηχανισμό, στο βαθμό που ακόμα παρά το κλίμα οικονομικής και ιδεολογικής τρομοκρατίας δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το κοινωνικό δυναμικό που υποστηρίζει το μένουμε στο μνημόνιο, είτε για λόγους πραγματικών μεγαλύτερων ή μικρότερων συμφερόντων είτε για λόγους απλώς φόβου. Βέβαια ίσως έπαιξε ρόλο για την μικρή με βάση το διακύβευμα μαζικότητα της συγκέντρωσης στο Καλλιμάρμαρο, η παράλληλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Τα στρώματα αυτά που έχουν ενσωματώσει τόσο έντονα τον φόβο και τον πανικό ότι υπάρχει ένα άλλο τμήμα της κοινωνίας που θέλει να τους οδηγήσει στην καταστροφή ίσως φοβήθηκαν να κατέβουν και να αναμιχθούν μέσα στα ΜΜΕ, κυρίως το μετρό, με τους υποστηρικτές του όχι. Δείχνει από μια πλευρά και αυτό εφ όσον ισχύει, το πόσο ο πανικός μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε μία τυφλή ενεργητική στράτευση στο μαύρο μέτωπο.
 

Πηγή: syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή είναι η παλαιότερη πολυκατοικία της Αθήνας

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μερόπη Τζούφη
Τζούφη: «Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια… χωρίς τα Πανεπιστήμια»
«Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια… χωρίς τα Πανεπιστήμια», είπε η Μ. Τζούφη στην ομιλία της στη Βουλή
Τζούφη: «Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια… χωρίς τα Πανεπιστήμια»
voutsinos
Βούτσινος: Στη Γερμανία για τη συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας – Αλλαγές στη συμφωνία
Βούτσινος: Στη Γερμανία για τη συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 35χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την 14χρονη κόρη της συντρόφου του
Στη φυλακή ο 35χροvος που καταγγέλθηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της συντρόφου του - Στο πλευρό του η 30χρονη σύντροφός του και...
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 35χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την 14χρονη κόρη της συντρόφου του