Thumbnail
Δωρεάν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων

Δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων θα είναι οι διελεύσεις σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους το Σαββατοκύριακο και στην Αττική Οδό την Κυριακή  για τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα, μετά την αποδοχή των παραχωρησιούχων ιδιωτών στην πρόταση του υπουργού  υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για τη διευκόλυνση των επιβατών.

Συγκεκριμένα δωρεάν  θα είναι  οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ ), Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου), Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου) καθώς και σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη). Στην Αττική οδό οι διελεύσεις χωρίς διόδια  θα είναι την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη δωρεάν είναι οι μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες ενώ έως τις 6 Ιουλίου η Τραινοσε παρέχει έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή  με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Όσον αφορά στα ΚΤΕΛ η Ομοσπονδία αποδέχτηκε να προχωρήσει σε έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις.

Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ´ επιστροφής ( αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το Υπουργείο.

Δωρεάν διαδρομές για νεφροπαθείς

Δωρεάν διαδρομές στην ευπαθή ομάδα των νεφροπαθών, από και προς τα νοσοκομεία των Αθηνών, προσφέρει, την ίδια ώρα, από σήμερα ο Συνεταιρισμός Αθήνα 1 Ιντερτάξι, "για τις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας".

Όσοι ανήκουν στην ομάδα αυτή, με το βιβλιάριο υγείας τους θα μπορούν να καλούν στο 210 9212800 ώστε να γίνεται δωρεάν η  μετακίνηση για την θεραπεία τους.

Ο Συνεταιρισμός Αθήνα 1 Ιντερτάξι, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης,  τα τελευταία χρόνια στηρίζει την ΜΚΟ ΙΔΕΑ, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ – EQUAL SOCIETY, όπως επίσης και το SILVER ALERT.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνέδριο «Μαζί για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας»
Ελλάδα και Κύπρος «Μαζί για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας»: Διακρατικό Συνέδριο στο Υπουργείο Παιδείας
«Μέτωπο» Ελλάδας και Κύπρου κατά του bullying: Με τις Σοφία Ζαχαράκη και Αθηνά Μιχαηλίδου το αυριανό μεγάλο συνέδριο στο Υπουργείο Παιδείας
Ελλάδα και Κύπρος «Μαζί για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας»: Διακρατικό Συνέδριο στο Υπουργείο Παιδείας