Thumbnail
Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας πολύ πιθανόν να παραιτηθεί εάν επικρατήσει το Ναι

Ξεκάθαρος σε σχέση με τις προθέσεις του ως υπουργός οικονομικών την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος ήταν ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Εκτός του ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνυπογράψει οποιαδήποτε μη βιώσιμη συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ήταν σαφέστατος και σε σχέση με το ενδεχόμενο ενός αποτελέσματος που θα «έβγαζε»  πρώτο το «ΝΑΙ» στην πρόταση των δανειστών.

«Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας πολύ πιθανόν να παραιτηθεί εάν επικρατήσει το Ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής», δήλωσε.

Το ίδιο θα κάνει και ο ίδιος, σε περίπτωση «Ναι», καθώς όπως δήλωσε, δεν μπορεί να υπογράψει τη συμφωνία που τίθεται σε ερώτημα.

Σε αντίστοιχη δήλωση που έκανε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στο Πρακτορείο Bloomberg στην ερώτηση δημοσιογράφου: Θα υπογράφατε μία συμφωνία, εάν δεν υπήρχε μέσα όρος για την ελάφρυνση του χρέους;

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: Καλύτερα να μου έκοβαν το χέρι

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική αίθουσα
Όταν η Τοπική Ιστορία μπαίνει στην τάξη: Οι «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στα σχολεία
Υποχρεωτικές δράσεις σε Δημοτικά και Γυμνάσια φέρνουν τους μαθητές πιο κοντά στον τόπο και την κοινωνία τους
Όταν η Τοπική Ιστορία μπαίνει στην τάξη: Οι «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στα σχολεία
εκπαιδευτικοι
Οι «σπασμένες φλέβες» των διώξεων – Το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων και το μήνυμα φόβου
Με αφορμή το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων στην Τρίπολη (16 Ιανουαρίου 2026)
Οι «σπασμένες φλέβες» των διώξεων – Το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων και το μήνυμα φόβου
istoria.jpg
Όταν η Ιστορία «σταματά» πρακτικά στο 1922, δεν έχουμε απλώς κενά γνώσης· έχουμε αδυναμία κατανόησης του παρόντος.
Όταν δεν καταλαβαίνεις τι διακυβεύεται στην «Αντιγόνη» ή στον Θουκυδίδη, δεν φταις εσύ· φταίει ο τρόπος που σου τα δίδαξαν.
Όταν η Ιστορία «σταματά» πρακτικά στο 1922, δεν έχουμε απλώς κενά γνώσης· έχουμε αδυναμία κατανόησης του παρόντος.