Thumbnail
SOS!!! Εκάλη - Σαμαράς - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι καλούν Μέρκελ

SOS!! EΚΑΛΗ- ΣΑΜΑΡΑΣ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΛΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ:

«ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΑΤΕ!!!   Ή

-ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ,  ΛΕΓΕΤΑΙ: «ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ»

«Όλα τα ’χω δει» λέμε μερικές φορές αλλά αυτό που είδαμε τελευταία είναι απ’ αυτά που δεν περίμενε κανείς να δει αλλά κι ότι ακούμε επίσης, πως η ξεδιαντροπιά δεν θα ’φτανε ποτέ σε τέτοιο σημείο να τ’ ακούσουμε δημόσια κι επίσημα:

Κατέβηκαν τα Rolex από την Εκάλη, από τα ρετιρέ και τις μεζονέτες σε μεγάλη διαδήλωση υπέρ των δανειστών , υπέρ λέει του ΝΑΙ στις προτάσεις τους  και φωνασκούν και διαδηλώνουν ότι το ΝΑΙ είναι η μόνη λύση, είναι μονόδρομος, επιβάλλεται, απαραιτήτως οπωσδήποτε χωρίς αντίρρηση καμιά, χωρίς αμφιβολία. Τα βόρεια προάστια, των ακριβών τζιπ, των ιδιωτικών σχολείων, των ακριβών διακοπών των ακοπίαστων εισοδημάτων, της τρυφηλής ζωής , οι έχοντες αυτής της κοινωνίας, οι μεγαλομπουρζουάδες ψηφίζουν : ΝΑΙ και το διαδηλώνουν φωναχτά. Και καλά μέχρι εδώ δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό απ' αυτούς αυτός είναι ο ρόλος τους μέσα στην ιστορία και στην πάλη των τάξεων που και υπαρκτή είναι -όπως ακριβώς τα ‘πε ο Μαρξ κι ας κάνουν κάποιοι ότι τα ξεχνάνε ή δεν ισχύουν – και φλέγουσα είναι κι ολοφάνερη σε κάθε εποχή και σήμερα επίσης . Το ακατανόητο της υπόθεσης είναι ότι μαζί με τις Αντουανέτες αυτές που ωρύονται για το Ναι και το παντεσπάνι τους, πάνε και τους ακολουθούν σαν σκυλάκια τους κυρίους τους,  πλήθος μεσαίων ή και φτωχών ακόμα,  χωρίς κι οι ίδιοι να καταλαβαίνουν συνειδητά το λόγο πολλές φορές, ή θέλοντας εσκεμμένα να κάνουν κακό στους υπόλοιπους μεσαίους ή φτωχούς μόνο και μόνο γιατί έτσι πιστεύουν ότι εξυπηρετούν τα δικά τους μικροσυμφέροντα που πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εντελώς ατομικά ή το πολύ συντεχνιακά και που μακροπρόθεσμα χωρίς να το βλέπουν απειλούνται, είναι πρόσκαιρα και συνήθως εντελώς ενάντια στην κοινωνία, στο σύνολό της, την εργατική τάξη κι αυτό που λέμε ενάντια στο κοινό καλό , σε κάθε μορφή αλληλέγγυας συλλογικότητας κι αγώνα για την υπεράσπιση κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Είναι αυτοί που λέει εύστοχα το τραγούδι «έντιμοι άνθρωποι κυρ – Παντελήδες», οι Κυρ Παντελήδες της διπλανής πόρτας που σαν μπουκωμένοι λακέδες της εξουσίας δεν αφήνουν και το φτωχό να βάλει γλυκιά μπουκιά στο στόμα του,  πικρή πρέπει να ναι για αυτόν και λίγη.  Γιατί δυστυχώς η εργατική τάξη, όπως κι αν την ονομάζουν  σήμερα κάποιοι μπουκωμένοι κι αυτοί «νεοφιλόσοφοι», είναι καταδικασμένη με τον ιδρώτα , το αίμα και τους κόπους της να κερδίζει το ψωμί της, το σπίτι, τα ρούχα την μόρφωση της, όσο δεν συγκροτείται να αποτινάξει για πάντα το ζυγό της εκμετάλλευσης και να διατηρήσει συνεχώς και απαρέγκλιτα αυτή την αποτίναξη.   Κανείς από τους άρχοντες εξουσιαστές δεν είναι πρόθυμος από μόνος του να της δώσει αυτά τα απαραίτητα αγαθά επιβίωσης κι αξιοπρεπούς διαβίωσης σε καμιά περίπτωση. Κάθε τόσο μέσα στην ιστορία, από τον Σπάρτακο μέχρι σήμερα πρέπει οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να υποτάσσονται στη δουλειά και στην αφαίμαξη, να συγκροτούνται, να επαναστατούν, να συγκρούονται με τους συνήθως ισχυρούς εξουσιαστές για να κερδίσουν -αν νικήσουν-  τα αυτονόητα: ζωή και για αυτούς, λίγη ανθρώπινη ζωή. Ζωή με ανθρώπινα δικαιώματα, ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια. Αυτό έγινε πολλές φορές μέσα στην ιστορία κι όσο πιο συγκροτημένοι , επίμονοι και ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι, τόσο πιο μεγάλες οι νίκες και οι κατακτήσεις τους , τόσο πιο σταθερές. Όχι δεν κατακτούσαν χώρες δεν ήταν άπληστοι βασιλιάδες ή ιμπεριαλιστές, κατακτούσαν ΖΩΗ: Φαγητό, σπίτι, ρούχα, μόρφωση για τα παιδιά τους.  Όσο περνούσε ο καιρός και χαλάρωναν ή τους διασπούσαν οι εξουσιαστές και τους παραπλανούσαν με χίλιους τρόπους, τόσο άρχιζαν να τους τα παίρνουν ένα - ένα ό,τι είχαν κατακτήσει και να και φτου πάλι από την αρχή αυτοί  σαν τον Σίσυφο.

Κι είμαστε πάλι εμείς ο Σίσυφος, μετά από τόσες αιματοβαμμένες ιστορικές διαδρομές σήμερα, λίγο πριν το ιστορικό δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου σε ένα τέτοιο ιστορικό σημείο, κι όποιος θέλει να είναι ειλικρινής –πόσοι αλήθεια θέλουν;- πρέπει να το αναγνωρίσουν: Σαν να μην άλλαξε τίποτα από τότε που είδε και ανέλυσε με επιστημονικό όσο κι απλό τρόπο την τραγική κατάσταση ο Μαρξ: Η πάλη των τάξεων, αναπόφευκτη πάλη κι όχι ο διχασμός της κυρίας των σαλονιών με το βαρύ όνομα που πάνω του στήριξε καριέρα και παντεσπάνι Φώφης, πάλης  σε όλο της το μεγαλείο:

http://cosmicconvergence.org/wp-content/uploads/2014/05/untitled-1.jpg

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται: Οι ληστές βαρόνοι του Μεσαίωνα και οι ληστές βαρόνοι του σήμερα.

Από την μια οι άνθρωποι του μόχθου , του μεροκάματου,  της ανεργίας (30 τοις εκατό τώρα),  του μισθού που έγινε πάλι σήμερα μισθός πείνας και οδεύει ανεξέλεγκτος με τις προτάσεις των δανειστών προς τραγική συρρίκνωση περεταίρω,  οι γονείς που δεν έχουν τα απαραίτητα να θρέψουν τα παιδιά τους, οι συνταξιούχοι, οι μικροσυνταξιούχοι που τους έφαγαν τα αποθεματικά των ταμείων τους στα χρηματιστήρια του Σημίτη, στα PSI του Βενιζέλου, σε κάθε ευκαιρία που μπορούσαν και τώρα κλαίγονται ότι πρέπει να πούμε Ναι στις προτάσεις των Δανειστών για να σωθούμε λέει, να κόψουν κι άλλο μισθούς και συντάξεις –δεν μας λένε κάθε πότε θα τις κόβουν και πόσο τελικά θα τις φτάσουν, μας λένε ψηφίστε Ναι. Είναι τα παιδιά που πρέπει να έχουν όνειρα και να τα κάνουν πραγματικότητα, να δουλέψουν και να δημιουργήσουν, είναι η Χώρα κι η ανθρωπότητα που πρέπει να πάνε μπροστά με ειρήνη , πρόοδο κι ευημερία: Όλοι αυτοί είναι το «ΟΧΙ»

Από την άλλη είναι αυτοί που με κάθε τρόπο επιδιώκουν και υφαρπάζουν συνήθως την εξουσία που εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους- βασιζόμενοι στον ιδρώτα των πρώτων- τα καλύτερα σπίτια, τα ακριβά αυτοκίνητα, καλή τροφή,  χλιδή και άχρηστη πολυτέλεια, κεφαλαιοποιούν τον πλούτο που παράγεται από την υπεραξία της εργασίας των εργαζομένων, τζογάρουν τα κέρδη τους στα χρηματιστήρια και κερδίζουν ακόμα περισσότερα δημιουργώντας «φούσκες» και οικονομικό χάος , κάνουν πολέμους ανοιχτά  ή ύπουλα, κρυφά με κάθε μέσον , με προβοκάτσιες, με τρομοκράτηση από τα δικά τους μέσα ενημέρωσης για να φοβίσουν τους υποτακτικούς τους και να απλώσουν ή να διατηρήσουν τα συμφέροντα τους όπου έχουν ή εποφθαλμιούν να έχουν. Το καινούργιο  φαινόμενο: Μπροστά στα μάτια μας κάνουν αντιδιαδηλώσεις για να προβοκάρουν και να ταπεινώσουν τους ταλαιπωρημένους  παραγωγούς του πλούτου τους , εμάς δηλαδή, να τους φοβίσουν, να τους τσακίσουν , να κάνουν επίδειξη δύναμης και με έναν άλλο τρόπο,  για να μην τους αφήσουν ούτε να εκφραστούν ούτε να σηκώσουν κεφάλι. Γιατί όπως λέει και το τραγούδι «για ένα κομμάτι ψωμί δεν φτάνει μόνο η δουλειά», πρέπει και να σε ταπεινώσουν,  να σου υποδουλώσουν την ψυχή, να πιστέψεις ότι τίποτα δεν αξίζεις, να μην μπορείς πια  να διεκδικήσεις:  Όλα αυτά υπογράφεις με το «ΝΑΙ» τους.

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΝΑΙ:

Γι αυτό αυτές τις μέρες βλέπουμε να χρησιμοποιούν όλα τα βρόμικα μέσα: Η λέξη καταστροφή και η καταστροφολογία -επειδή θα ερωτηθεί ο λαός με το δημοψήφισμα(!!)-  πάει κι έρχεται στα στόματα όλων τους:  Σαμαράς, Φώφη, Ποταμίσιοι και ΚΚΕ ακόμ α! -Τώρα θυμήθηκε το ΚΚΕ να κάνει σκληρή αντιπολίτευση και να προβοκάρει το δημοψήφισμα μοιράζοντας δικά του ψηφοδέλτια, πέντε χρόνια με την κρίση, με τα σκληρά μνημόνια κλειστό το είχε το στόμα , «το είχαν φωνάξει για το κόσκινο» που λέει ο λαός,  τώρα έβγαλε τους «σουγιάδες» του σαν κουτσαβάκη απέναντι στον Σύριζα που θα έπρεπε να ενισχύσει.- Ντροπή για άλλη μια φορά μέσα στην ιστορία και για αυτό και για το ότι βγαίνει μπροστά στην αγωνίστρια Ζωή Κωνσταντοπούλου και φωνάζει χωρίς ίχνος σεβασμού για την πρόεδρο της Βουλής και γυναίκα: «είσαι μια κοινή συκοφάντρια….»                                         

Η άρχουσα τάξη και οι προσκυνητές της λοιπόν,  καλούν τον υπόλοιπο κόσμο της δουλειάς και της ανεργίας να ψηφίσει υπέρ των δικών τους συμφερόντων, της άρχουσας τάξης ,να ψηφίσει λέει Ναι στο δημοψήφισμα γιατί με το ΟΧΙ θα καταστραφούν !!Και καλούν και την σκληροπυρηνική Ευρώπη της Μερκελ και του Σόιμπλε, της ΕΚΤ, να τους βοηθήσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λένε σε κάθε τόνο, θα κάνει δημοψήφισμα. Προσπάθησαν στη Βουλή στην συνεδρίαση για το Δημοψήφισμα με όλη τη χυδαιότητα της αστικής τους  μοχθηρίας αλλά δεν κατάφεραν τίποτα ούτε προσβάλλοντας την πρόεδρο αδιάντροπα. Σπασμωδικές κινήσεις σαν τον πνιγμένο στο νερό κάνουν στο άκουσμα του δημοψηφίσματος, τεχνάσματα επινοούν,  και χρησιμοποιούν κάθε μέσο που τους εξυπηρετεί είτε για ακύρωση του δημοψηφίσματος είτε για το ΝΑΙ, δεν έχουν καταλήξει τι πρωτοθέλουν:

  • Εκβιάζουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι  διάφοροι εργοδότες τους εργαζόμενους τους, να κατέβουν στις διαδηλώσεις του ναι και να ψηφίσουν ΝΑΙ  έτσι,  γιατί θα τους απολύσουν!!
  • Τρομοκρατούν τον κόσμο από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης με ψεύτικες εικόνες από τράπεζες άλλων χωρών και άλλης εποχής  με ανθρώπους με μπουφάν και σκούφους- Ιούλιος- έξω από τράπεζες.  Ονομάζουν «πραξικόπημα» την δημοκρατικά ψηφισμένη από την βουλή απόφαση του δημοψηφίσματος!! και όχι τις δικές τους αντεργατικές και αντικοινωνικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κατά δεκάδες κατέβαζαν (143 εξοντωτικά άρθρα σε νόμο μέσα σε μια μόνο νύχτα)στη διάρκεια της θητείας τους. Όλα αυτά ήταν συνταγματικά για Σαμαρά – Βενιζέλο που τα επινοούσαν.
  • Υβρίζουν και υποτιμούν  ανοιχτά την Κυβέρνηση γιατί τόλμησε να αντισταθεί (όσο αντιστέκεται) και όποιος κι αν είναι ο Σύριζα και οι Ανελ είναι οι μόνοι που αυτή την κρίσιμη στιγμή  κάνουν  το καθήκον τους  για μια φορά σωστά, έστω και την ύστατη στιγμή,  έστω και καθυστερημένα- έτσι έπρεπε από την αρχή να κάνουν , γι αυτό ψηφίστηκαν. 
  • Αλλοιώνουν τα λόγια υπουργών, προσπαθούν να παρασύρουν με κάθε τρόπο όλους μας να ψηφίσουμε την πρόταση των δανειστών(!)  που σαν τον Σίσυφο που λέγαμε θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω, αλλά αυτοί θα πάρουν το μερδικό τους και το παντεσπάνι τους : Να στηρίξουμε  λοιπόν το παντεσπάνι τους όλοι οι πεινασμένοι:  Βουρ για το ναι!
  • Το κερασάκι στην τούρτα αυτής  της αδιαντροπιάς τους είναι αυτό που λέει η παροιμία! « Θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν το- την  αφήνει»:  είναι οι προθέσεις του Ποταμιού και το πραγματικό του πρόσωπο: Με το μελάνι της σουπιάς τριγυρισμένο τόσο καιρό και ακαθόριστο, δεν μπορεί  άλλο να κρυφτεί:  Βγήκε στέλεχος του και το ΄πε καθαρά: Οι φτωχοί (αυτοί ξέρετε… πα πα, πα, πα,)καλοί είναι (στο διάολο φαινόταν να λέει  από μέσα της)-αλλά δεν ξέρουν να ψηφίζουν ! ψηφίζουν λάθος , αυτούς θα αφήσουμε να αποφασίσουν με το δημοψήφισμα; Μας τα είπε όλα και ξεκάθαρα:

Άρα οι Ελίτ της κοινωνίας- Ποτάμι-   κινδυνεύουν από το δημοψήφισμα γιατί θα ρωτηθούν οι φτωχοί, που είναι πολλοί  αλλιώς δεν θα αναφερόμαστε σε αυτούς  ούτε θα τους λογαριάζαμε, κινδυνεύουμε όμως  από την ψήφο τους. Άρα ότι είναι καλό για τους «φτωχούς» δεν είναι για ΕΜΑΣ λέει το Ποτάμι- τι άλλο να μας πει μετά από αυτό!!  Άρα- μόνοι τους παραδέχονται- πόσο μακριά από τους πολλούς- φτωχούς είναι  και με πόσο διαφορετικά συμφέροντα!  Και να σκεφτεί κανείς πόσοι απλοί άνθρωποι τους ακολουθούν! Είπαμε η ιστορία δεν διδάσκει και δεν διδάσκεται αρκετά, αλλοίμονο.

http://zeidoron.blogspot.gr/2015/06/blog-post_891.html

  • Εμείς όμως οι πολλοί και φτωχοί εργαζόμενοι , άνεργοι, έχουμε τις απαντήσεις που τους αρμόζουν και η πρώτη είναι ότι: σε εμάς οφείλουν την ύπαρξη τους γιατί είναι σαπρόφυτα και παράσιτα που ζουν από το δικό μας αίμα και οφείλουν να μας σέβονται και να μην μιλάνε έτσι ξεδιάντροπα μπροστά στα μάτια μας για μας αν και οι λέξεις τους δείχνουν  το ποιόν και την ιδεολογία τους.
  • Εμείς που εκείνοι ονομάζουν πολλούς και φτωχούς και που κατά βάθος μας φοβούνται για αυτό έχουν συνέχεια την μπότα τους στο σβέρκο μας,  και να σκεφτόμαστε ξέρουμε και να αποφασίζουμε και να ψηφίζουμε:

Ένα τεράστιο ΟΧΙ πρέπει όλοι να πούμε την Κυριακή, σαν απάντηση στο Ποτάμι, στο Πασόκ, στο Σαμαρά, στην Φώφη που μας κουνάει απειλητικά το δάκτυλο μέσα από τα πανάκριβα ταγέρ της που η αξία τους φτάνει να ζήσει μια οικογένεια «φτωχών» για μήνες,  στη Μέρκελ, σε όλους τους δυνάστες που δεν τους φτάνει όσο αίμα μας ήπιαν θέλουν και της τελευταία ρανίδα από μας και τα παιδιά μας και βάλε :  Θέλουν το ίδιο το  μέλλον και σκλάβους παντοτινούς:  ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ¨- ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ.

    https://periklis12.files.wordpress.com/2011/10/2011-26-okt-glezos-600-800x6001.jpg

Η άρχουσα τάξη της χώρας μας, η άρχουσα τάξη της Ευρώπης,  η σκληρή οικονομική Ελίτ,  φωνάζει για το παντεσπάνι της, εμείς θα φωνάξουμε για το ψωμί μας ή θα ακολουθήσουμε τους δήμιους σαν χαχόλοι;

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές.  Ψηφίζουμε όλοι  «ΟΧΙ»  πριν γίνουμε λούμπεν προλεταριάτο ,  δεν ψηφίζουμε ΝΑΙ, δεν δικαιώνουμε το Ποτάμι και την πλουτοκρατία.

Αυτοί θέλουν το ΝΑΙ μας, εμείς πρέπει να πούμε για άλλη μια φορά στην ιστορία, το βροντερό ΟΧΙ  μας!!

Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε- στηρίζουμε το «ΟΧΙ»  http://axi-zo.blogspot.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
βιβλίο με δεσιμο απο ανθρωπινο δέρμα
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ είπε ότι ο Μπούλαντ πήρε το δέρμα...
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη