Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ
Ψήφισμα

Οι αντιπρόσωποι της Εκλογοαπολογιστής Γενικής Συνέλευσης του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ διαπιστώνουμε ότι η αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου μεγαλώνει για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, καθώς και για το σύνολο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Αρκετά μάτωσαν και πλήρωσαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να πει όχι στα μνημόνια διαρκείας και στα μέτρα πτώχευσης του λαού.

Αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλεί το λαό να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη με το δημοψήφισμα. Δηλαδή καλεί τους εργαζόμενους να παραμείνουν μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και να διαλέξουν ποιος θα ναι ο δήμιος του που θα κρατάει το σχοινί για να τους κρεμάσουν.

Ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Τον κοροϊδεύει λέγοντας ότι εντός της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής ανάπτυξης υπάρχει λύση προς όφελος του λαού. Και τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης και του ευρωμονόδρομου εξαπατούν το λαό με άλλον τρόπο, πχ με την κινδυνολογία σε σχέση με το κάλπικο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», που απασχολεί τμήματα του κεφαλαίου και όχι του λαό.

Η Γ.Σ. των αντιπροσώπων απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε τόσο την πρόταση των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που ήδη υπάρχουν και παραμένουν άθικτα.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει τώρα να σηκώσουν το ανάστημά τους και να εκφράσουν με όλα τα μέσα την αντίθεσή τους στην Ε.Ε. και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή προτείνει. Με το νέο μνημόνιο που φέρνει η συγκυβέρνηση επιτίθεται ωμά στους εργαζόμενους και στα λαϊκά συμφέροντα.

Και οι δύο προτάσεις εμπεριέχουν νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες στο ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και στο Δημόσιο. Η φοροκαταιγίδα, μαζί με τη διατήρηση των προηγούμενων φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, αφορά κυρίως τη μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση και την εισφορά αλληλεγγύης που θα πλήξουν τις λαϊκές οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και συνολικά ο λαός πρέπει να απορρίψουν τα ψεύτικα διλήμματα ενόψει του δημοψηφίσματος. Να μην εγκαταλείψει ο λαός τα αιτήματα που είχε όπως την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση των απωλειών. Η απάντηση των εργαζόμενων θα πρέπει να είναι: όχι στις προτάσεις για συμφωνία των θεσμών και της κυβέρνησης – αποδέσμευση τώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα και να δείξουν τη δύναμή τους. Να παλέψουν οργανωμένα και μαζικά να αποτρέψουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να παλέψουν για ανάκτηση των απωλειών, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι. Να παλέψουν για να ανοίξουν το δρόμο για να οικοδομήσουν τη δική τους οικονομία και κοινωνία. Μια οικονομία που θα αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με το λαό πρωταγωνιστή και κυρίαρχο στον πλούτου που θα παράγει.

 

Σάμος, 28-06-2015

best of network

σχετικά άρθρα