Thumbnail
Δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση προωθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τη σύντμηση των προθεσμιών του δημοψηφίσματος, με σκοπό να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του στις 5 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μέχρι απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να έχει υπογράψει τη σχετική ΠΝΠ, η οποία προβλέπει την σύντμηση των προθεσμιών προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ (62/28-06-2015, Τεύχος Α΄) και σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, που υπογράφει η πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται ότι:

«το ερώτημα που θα τεθεί στον ελληνικό λαό είναι το ακόλουθο: “Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους:

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται “Reforms for the completion of the Current Program and beyond”(Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο “Preliminary Dept Sustainability Analysis”(προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Οσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ. Οσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Εγκρίνεται/ΝΑΙ”.

Επιπλέον, ορίζεται ως προθεσμία για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος προκήρυξης του δημοψηφίσματος το πέρας της 28ης Ιουνίου 2015».

Δείτε εδώ το ΦΕΚ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά