Thumbnail
Για να προστατεύσει την ευρωζώνη από μια ελληνική χρεοκοπία

Τελεσίγραφο στην Αθήνα, ενώ η Ευρώπη ετοιμάζει «plan b» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο των Financial Times, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι πιστωτές ετοιμάζουν έκτακτο σχέδιο για να προστατεύσουν την ευρωζώνη από μια ελληνική χρεοκοπία.

«Oι ηγέτες της Ε.Ε., έχοντας υπερβεί αναρίθμητες διορίες για να δεχτεί η Ελλάδα ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα απελευθερώσει 7,2 δισ. ευρώ σε βοήθεια, όρισαν το Σάββατο ως την τελευταία ευκαιρία της Αθήνας να καταλήξει σε συμφωνία διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί ένα Plan B» σημειώνει το δημοσίευμα ενώ αναφέρεται και στη νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης του Σαββάτου η οποία προγραμματίστηκε μετά την τέταρτη διαδοχική αποτυχία του Eurogroup αυτήν την εβδομάδα να βρει κοινό έδαφος με την Αθήνα, παρά τις μαραθώνιες ολονύκτιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες.

Οι συνομιλίες κατέρρευσαν την Πέμπτη το πρωί, όταν οι θεσμοί απαίτησαν από τον κ. Τσίπρα να αποδεχτεί μια συμβιβαστική πρόταση ή να παρουσιαστεί το σχέδιο ως μια προσφορά «take it or leave it» στην συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, με τα σχέδια των δανειστών να καταστρέφει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας την δική του πρόταση την οποία οι ομόλογοι του δέχτηκαν να αξιολογήσουν, προτού διακόψουν πλήρως τις συνομιλίες.

Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως δεν υπάρχει πιθανότητα οι πιστωτές να δεχτούν την νέα ελληνική πρόταση και ότι ετοιμάζουν σχέδια για την «απομόνωση» της Ελλάδας, ώστε να μην εξαπλωθεί οποιαδήποτε οικονομική αναταραχή προκληθεί από μια χρεοκοπία.

Τα σχέδια αυτά πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν κεφαλαιακούς ελέγχους και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή: tovima.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα