Thumbnail
Τρία σενάρια

Ρεσιτάλ σεναριολογίας και κινδυνολογίας κάνουν οι δημοσιογράφοι των ξένων ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, αρθρογραφώντας σωρηδόν πάνω στην  έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η ιστοσελίδα marketwatch η οποία επανέρχεται συνεχώς στο ζήτημα προχωρώντας μάλιστα σήμερα και σε αναλυτική περιγραφή για τα λεγόμενα «συμπτώματα» της εξόδου.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εν λόγω ιστοσελίδας τρία πράγματα θα συμβούν:

1. Θα υπάρξει μια ξαφνική αύξηση του QE από την ΕΚΤ, του προγράμματος δηλαδή επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, ο πρώτος που θα μάθει ότι η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και παρά τις ζώνες προστασίας που έχουν δημιουργηθεί, η ΕΚΤ θα φροντίσει ώστε να υπάρχει ρευστότητα στο ευρωσύστημα.

2. Θα αρχίσουν να κυκλοφορούν ιστορίες για ένα έκτακτο πακέτο ενίσχυσης για την Ελλάδα. Το marketwatch τονίζει ότι η έξοδος από το ευρώ σημαίνει ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο στην αρχή. Κανένας δε θέλει να δει την Ελλάδα να κατρακυλά στο χάος ή να περιέρχεται στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.

3. Θα παγώσει η διατραπεζική αγορά. Ένα τόσο μεγάλο γεγονός είναι αδύνατο να συμβεί χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς. Δεν περνάει απαρατήρητο ένα Grexit. Μόλις λοιπόν διαρρεύσει, οι τράπεζες θα σταματήσουν να δανείζουν η μία την άλλη. Έτσι θα εκτοξευθούν τα επιτόκια δανεισμού μεταξύ των τραπεζών, το γνωστό libor.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «εν κρυπτώ» αποφάσεις, κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και κατηγοριοποίηση μαθητών
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)