Ένοπλος άνοιξε πυρ σε το βράδυ Τετάρτης (τοπική ώρα), μέσα σε εκκλησία Αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν συγκεκριμένα γύρω στις 21.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας), μέσα στην Αφρικανική επισκοπική εκκλησία Εμμανουήλ των Μεθοδιστών.
Οι αστυνομικές αρχές του Τσάρλεστον ανακοίνωσαν μέσω Τwitter ότι αναζητείται ως ύποπτος έναν λευκό άνδρα, ηλικίας 21 ετών που φορούσε φούτερ, τζιν παντελόνι και μποτάκια. Η αστυνομία έθεσε νωρίτερα υπό κράτηση έναν άνδρα που κρατούσε σακίδιο και φωτογραφική μηχανή, αλλά στη συνέχεια οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να αναζητούν τον 21χρονο άνδρα.
Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες με ασθενοφόρα να έχουν καταφθάσει κοντά στην εκκλησία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN που επικαλείται αξιωματούχους, σοροί κείτονται μέσα στην εκκλησία.
Ο Έρικ Γουάτσον, εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Τσάρλεστον, ανέφερε ότι υπήρξε απειλή για βόμβα κοντά στην εκκλησία.
Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί περιμετρικά της περιοχής να απομακρυνθεί από το σημείο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ