Πού καταγράφεται η μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ελλάδα

Κοινωνία 0

Πώς η Nutella καταστρέφει τον πλανήτη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επίθεση της Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Επίθεση εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και γλυκών εξαπέλυσε η υπουργός περιβάλλοντος και οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για την καταστροφική της δράση στο οικοσύστημα του πλανήτη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις τεράστιες αποψιλώσεις δασών οι οποίες γίνονται για λογαριασμό του συγκεκριμένου προϊόντος, κάτι που οδηγεί στην παγκόσμια υπερθέρμανση.

"Πρέπει αν προχωρήσουμε σε αναδάσωση πολλών δέντρων επειδή υπάρχει μαζική αποψίλωση των δασών που οδηγεί επίσης στην παγκόσμια υπερθέρμανση. Θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε Nutella, επειδή χρησιμοποιεί φοινικέλαιο," δήλωσε η Ρουαγιάλ σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +.   

Τα φοινικόδεντρα που καλλιεργούνται σε τεράστιες ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες των βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων έχουν αντικαταστήσει μεγάλο μέρος των δέντρων του πλανήτη και η Ρουαγιάλ υποστηρίζει πως η Nutella θα πρέπει να βρει εναλλακτικό προϊόν για το διάσημο γλύκισμά της.  

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλη είναι η κατανάλωση της Νutella αρκεί να υπολογίσει πως στον πλανήτη πωλείται ένα βαζάκι κάθε δύο δευτερόλεπτα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία