Thumbnail
Επίθεση της Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Επίθεση εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και γλυκών εξαπέλυσε η υπουργός περιβάλλοντος και οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για την καταστροφική της δράση στο οικοσύστημα του πλανήτη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις τεράστιες αποψιλώσεις δασών οι οποίες γίνονται για λογαριασμό του συγκεκριμένου προϊόντος, κάτι που οδηγεί στην παγκόσμια υπερθέρμανση.

"Πρέπει αν προχωρήσουμε σε αναδάσωση πολλών δέντρων επειδή υπάρχει μαζική αποψίλωση των δασών που οδηγεί επίσης στην παγκόσμια υπερθέρμανση. Θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε Nutella, επειδή χρησιμοποιεί φοινικέλαιο," δήλωσε η Ρουαγιάλ σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +.   

Τα φοινικόδεντρα που καλλιεργούνται σε τεράστιες ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες των βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων έχουν αντικαταστήσει μεγάλο μέρος των δέντρων του πλανήτη και η Ρουαγιάλ υποστηρίζει πως η Nutella θα πρέπει να βρει εναλλακτικό προϊόν για το διάσημο γλύκισμά της.  

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλη είναι η κατανάλωση της Νutella αρκεί να υπολογίσει πως στον πλανήτη πωλείται ένα βαζάκι κάθε δύο δευτερόλεπτα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘΑ
Υπ. Παιδείας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Το ΠΑΣΟΚ παραπλανεί ξανά»
Υπ. Παιδείας: Το ΠΑΣΟΚ παραπλανεί, ξανά, αμφισβητώντας την εγκυρότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας αδειοδότησης των μη κρατικών πανεπιστημίων
Υπ. Παιδείας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Το ΠΑΣΟΚ παραπλανεί ξανά»
δημοσκ
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ, προβληματισμός για μέτρα ΔΕΘ και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ - Προβληματισμός για τα μέτρα ΔΕΘ, σκιά από την ακρίβεια και τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ, προβληματισμός για μέτρα ΔΕΘ και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ