Thumbnail
Επίθεση της Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Επίθεση εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και γλυκών εξαπέλυσε η υπουργός περιβάλλοντος και οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για την καταστροφική της δράση στο οικοσύστημα του πλανήτη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις τεράστιες αποψιλώσεις δασών οι οποίες γίνονται για λογαριασμό του συγκεκριμένου προϊόντος, κάτι που οδηγεί στην παγκόσμια υπερθέρμανση.

"Πρέπει αν προχωρήσουμε σε αναδάσωση πολλών δέντρων επειδή υπάρχει μαζική αποψίλωση των δασών που οδηγεί επίσης στην παγκόσμια υπερθέρμανση. Θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε Nutella, επειδή χρησιμοποιεί φοινικέλαιο," δήλωσε η Ρουαγιάλ σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +.   

Τα φοινικόδεντρα που καλλιεργούνται σε τεράστιες ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες των βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων έχουν αντικαταστήσει μεγάλο μέρος των δέντρων του πλανήτη και η Ρουαγιάλ υποστηρίζει πως η Nutella θα πρέπει να βρει εναλλακτικό προϊόν για το διάσημο γλύκισμά της.  

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλη είναι η κατανάλωση της Νutella αρκεί να υπολογίσει πως στον πλανήτη πωλείται ένα βαζάκι κάθε δύο δευτερόλεπτα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία
«Οδός-χείμαρρος» στον Ωρωπό: Καταιγίδες «πνίγουν» δρόμους και προκαλούν προβλήματα στην Αττική
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Εκκλήσεις Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή μετακινήσεων
«Οδός-χείμαρρος» στον Ωρωπό: Καταιγίδες «πνίγουν» δρόμους και προκαλούν προβλήματα στην Αττική
metro
Η κακοκαιρία «πνίγει» Μετρό και Τραμ: Εκτός λειτουργίας Μοσχάτο και Καλλιθέα
Η σφοδρή βροχόπτωση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες της Αττικής, με προσωρινές εκτροπές και διακοπές στα δρομολόγια.
Η κακοκαιρία «πνίγει» Μετρό και Τραμ: Εκτός λειτουργίας Μοσχάτο και Καλλιθέα