Thumbnail
Bayer

Η εισαγγελία διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων εκπροσώπων της BAYER HELLAS ( ΜΠΑΓΕΡ ΕΛΛΑΣ) για ενεργητική δωροδοκία, ενώ για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα διώκονται ένας ακόμα υπάλληλος της ίδιας εταιρείας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι δύο άλλων ελληνικών εταιρειών.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέως Ελένης Ράικου με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η BAYER ΕΛΛΑΣ με υπάλληλους της, αλλά και με τη συνδρομή άλλων εταιρειών, δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου να συνταγογραφούν τα δικά της σκευάσματα με αντάλλαγμα είτε χρηματικά ποσά είτε άλλους είδους δώρα, όπως ταξίδια κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη έρευνα διενεργήθηκε και από την εισαγγελία Διαφθοράς της Κολονίας στη Γερμανία.

Εκεί εμφανίστηκε Έλληνας υπήκοος καταγγέλλοντας ότι από το 2005 ως το 2008 ως εντολοδόχος της Bayer Hellas είχε εκδόσει εικονικά τιμολόγια ύψους δυο εκατ. ευρώ ισχυριζόμενος ότι δωροδοκήθηκαν στην Ελλάδα περίπου 800 γιατροί.

Παράλληλα έγινε έρευνα και από το ΣΔΟΕ, ανοίχτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, έγιναν έρευνες στα γραφεία της εταιρίας και επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες. Η ταρίφα ξεκινούσε από 1.000 ευρώ και έφτανε ως τις 20.000 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αττική μόνο εντοπίστηκαν 43 γιατροί που φέρονται να δωροδοκήθηκαν. Πλην, όμως, τα χρηματικά ποσά ήταν μικρά, με αποτέλεσμα τα όποια αδικήματα να έχουν παραγραφεί. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές 2023
Αύριο Παρασκευή η ΓΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου - Στις 2/4 οι εκλογές
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ενημερώνει τους/τις συναδέλφους ότι αύριο Παρασκευή 19/4/2024 και ώρα 2:00 μμ θα γινει η Γενική μας Συνέλευση στο Σχολικό συγκρότημα...
Αύριο Παρασκευή η ΓΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου - Στις 2/4 οι εκλογές