Thumbnail
Δεν έχω λόγο να μπαίνω σε πολιτικές αντιπαραθέσεις

«Υπερασπίζομαι τους θεσμούς της δημοκρατίας… Δεν δέχομαι να μου κάνουν μαθήματα κάποιοι με μισά πτυχία…Δεν έχω τις φωτογραφίες των αντιπάλων μου στον τοίχο για να τους πετάω βελάκια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τα όσα είπε σήμερα στην Βουλή, ενώ πρότεινε να εξετάζονται από ψυχιάτρους και οι πολιτικοί, «για να μην γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο», κατά την ρήση του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή.


Ο κ. Πανούσης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, σχολίασε χωρίς δισταγμό τα όσα τον κατηγορούν τον τελευταίο καρό, από διάφορες πλευρές.


Ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε συγκεκριμένα σχετικά με την αναφορά του στην Βουλή, ότι κάποιοι δημιουργούν κλίμα καχυποψίας την ώρα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να συμφιλιώσουν την Αστυνομία με τους πολίτες, ποιους εννοεί και για ποιο σκοπό το κάνουν.


Δεν έχω λόγο να μπαίνω σε πολιτικές αντιπαραθέσεις


«Ακούσατε τι είπε η Χρυσή Αυγή στην ερώτησή της ότι ηγούμαι παρακράτους» απάντησε ο κ. Πανούσης και συνέχισε: «Υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία που κάνει λόγο για αστυνομία του παρακράτους που εκεί βρίσκεις όλα τα σκοτεινά σημεία της μεταπολίτευσης του εμφυλίου ή της δικτατορίας και από την άλλη πλευρά υπάρχει μία αντίληψη που λέει να μεταμφιέζω τους αστυνομικούς, ντρέπεται για τους αστυνομικούς, δεν τους χρειάζεται και πρέπει να τους κρύβουμε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λαϊκή δημοκρατία, τι είναι αυτό το πράγμα δεν το ξέρω και η αστυνομία είναι στη μέση. Προσπαθώ λοιπόν εγώ πρώτον να κρατήσω το ηθικό της αστυνομίας, να μην νοιώθουν ότι τους γδύνουν, τους ντύνουν. Εγώ δεν έχω λόγο να μπαίνω σε πολιτικές αντιπαραθέσεις… Δεν έχω αντίπαλο κάποιον και να βάζω φωτογραφία στον τοίχο να του πετώ βελάκια. Εγώ μιλάω για θέματα της επιστήμης μου και του θεσμικού μου ρόλου. Για περιπτώσεις άλλων επιστημών και άλλων ρόλων, θεατρικών ή μη ή κάτι άλλο, δεν μπορώ να μιλήσω».


Η αυταρχική, φασιστική αστυνομία δεν υπάρχει


Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό και θα του δώσει όλα τα στοιχεία των τεσσάρων μηνών «τι φθορές έχουνε γίνει, τι έχει καεί, τι μύτες έχουν ανοίξει, τι κεφάλια έχουν ανοίξει, για να δει ότι αυτό που ονομάζουν κάποιοι κύκλοι αστυνομία, αυταρχική, φασιστική κλπ., δεν βγαίνει στην πράξη».«Πρέπει να επαναφέρουμε την αλήθεια και να διώξουμε τα ιδεολογήματα» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε: «Το κριτήριο ότι δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκουν ο κ. Νικολούδης, ο κ. Παρασκευόπουλος, πολλοί άνθρωποι δεν ανήκουν, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Το κριτήριο ότι κάνω λάθος είναι δεκτό από ανθρώπους που ξέρουν πως θα το κάνουν, διότι εν πάσει περιπτώσει είμαι καθηγητής πανεπιστημίου και ήμουν και πρύτανης, δεν μπορεί ο καθένας με μισό πτυχίο να μου κάνει μαθήματα…».


Με την κ. Κωνσταντοπούλου περάσαμε δύο υπέροχα χρόνια στη Βουλή


Στην συνέχεια ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν με άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης, λέγοντας:«Προσωπική τριβή δεν έχω με κανέναν. Με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου περάσαμε δύο υπέροχα χρόνια στη Βουλή, δεν υπάρχει προσωπική τριβή. Με την κ. Ραχήλ είχα καλές σχέσεις με τη γυναίκα. Ξαφνικά εκρήγνυνται, άσε αυτά που λένε , δεν θέλω να μπω σε αυτά, δεν έχει νόημα…».
Θα μπουν ψυχοτεχνικά τεστ στην αστυνομία


Καταλήγοντας ο αναπληρωτής υπουργός και απαντώντας σε ερώτηση το τι προτίθεται να κάνει με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Θεσσαλονίκη, όπου 47χρονος αρχιφύλακας στραγγάλισε την 7χρονη κορούλα του, είπε: «Ήδη συνεννοήθηκα με το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου και θα κάνω προγραμματική συμφωνία για τον επανέλεγχο με ειδικά ψυχοτεχνικά τεστ πολλών περιπτώσεων. Επίσης, έχουμε και εμείς ψυχολόγους στην αστυνομία. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ως πρύτανης του πανεπιστημίου είχα ζητήσει από τον τότε υπουργό κάθε τρία χρόνια να γίνεται επανέλεγχος της κατάστασης των αστυνομικών. Θα πρότεινα για να μη γίνει αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι η Ελλάδα είναι φρενοκομείο να γίνει ένας έλεγχος και των πολιτικών».
 
Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές