Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Μάιο του 2015 καταδεικνύουν τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», με τους δείκτες να ξεπερνούν για μία ακόμη φορά τα ποσοστά της τελευταίας 15ετίας, όπως συνέβη και τον Απρίλιο του 2015.
Ο Μάιος του 2015 είναι ο τέταρτος σε σειρά μήνας που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες (Σεπτ. 2014 - Ιαν. 2015) με αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με την «ΕΡΓΑΝΗ», τον Μάιο του 2015 καταγράφεται θετικό ισοζύγιο απασχόλησης (σχέση προσλήψεων - «αποχωρήσεων») κατά 86.146 θέσεις εργασίας, έναντι 59.470 θέσεων τον Μάιο του 2014, μια θετική διαφορά 26.676 θέσεων εργασίας. Οι μηνιαίες αυτές επιδόσεις είναι οι καλύτερες από τον Ιανουάριο του 2001 (15ετία).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ