Thumbnail
Καταγγελία

Φαίνεται ότι ορισμένοι αρμόδιοι εισαγγελείς δεν έχουν ακόμα πληροφορηθεί όχι μόνο για την ψήφιση από τη νομοθετική εξουσία του νέου νόμου για τη δικαιοσύνη και τις φυλακές αλλά ούτε καν για την ψήφιση της «φωτογραφικής» τροπολογίας Αθανασίου σχετικά με τη δυνατότητα να δοθεί άδεια με προϋποθέσεις στον Νίκο Ρωμανό προκειμένου να σπουδάσει στη σχολή που πέτυχε.

Ενώ λοιπόν ο κρατούμενος παρακολούθησε με επιτυχία το πρώτο εξάμηνο των σπουδών του εντός φυλακών, τώρα του στερούν (ξανά) τη δυνατότητα να συνεχίσει όπως ο νόμος προβλέπει.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση-καταγγελία οι σύντροφοί του, «το συμβούλιο της φυλακής έστειλε την αίτηση του συντρόφου στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς δικαστικούς παράγοντες που είχαν οδηγήσει στην πολυήμερη απεργία πείνας του συντρόφου.

»Ο συγκεκριμένος απέρριψε την αίτηση του συντρόφου και έστειλε την αίτηση πίσω στο συμβούλιο, το οποίο δεσμευόμενο στην αρνητική απόφαση του Νικόπουλου θα την απορρίψει και αυτό εφόσον αρνούνται να εφαρμόσουν την τροπολογία που αφορά τον σύντροφο».

Η καταγγελία στιγματίζει και καταγγέλλει τη σημερινή στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης, που δεν φροντίζει να επιβάλει επιτέλους την εφαρμογή του παλιού και του νέου νόμου, αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση, στελέχη της οποίας στη διάρκεια της πολυήμερης απεργίας πείνας είχαν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημα Ρωμανού.

Είναι προφανές ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις στα συγκεκριμένα αυτά κρίσιμα ζητήματα και να γίνει σε όλους σαφές ότι η δικαιοσύνη δεν μπορεί να εφαρμόζεται α λα καρτ, ούτε να αγνοείται η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία με το επιχείρημα ή και το πρόσχημα της ανεξαρτησίας του θεσμού.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φιλοσοφ
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
Ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο πνευματικό αποτύπωμα στη...
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
βενζίνη
Καύσιμα: Προ των πυλών το «φράγμα» των 2 ευρώ στην Αθήνα – Στα κάγκελα οι βενζινοπώλες
Καθημερινά «καπέλα» στα τιμολόγια - «Πονηρό» πλαφόν και οικονομικός στραγγαλισμός
Καύσιμα: Προ των πυλών το «φράγμα» των 2 ευρώ στην Αθήνα – Στα κάγκελα οι βενζινοπώλες
IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Μέση Ανατολή σε αναμμένα κάρβουνα: Προ των πυλών η μεγαλύτερη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο
Η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία σχεδιάζει μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας, η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει σε ένταση και έκταση τον πόλεμο του 2006
Μέση Ανατολή σε αναμμένα κάρβουνα: Προ των πυλών η μεγαλύτερη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο