Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Ουαλίντ Τάλεμπ στη Σαλαμίνα Μια φωτογραφία τα λέει όλα ανέφερε η Εισαγγελέας

Tην ενοχή του Γιώργου Σγούρδα, εργοδότη του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ, πρότεινε χωρίς καμία επιφύλαξη η Εισαγγελέας, για τα κακουργήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας.

Επιπλέον εισηγήθηκε την ενοχή και των άλλων τριών κατηγορουμένων, του γιου του φούρναρη και των δύο φίλων του Σγούρδα, για τα ίδια αδικήματα. Εξαίρεσε μόνο έναν εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα της πρώτης ληστείας (αυτή που πραγματοποιήθηκε σε πρώτο χρόνο μέσα στο φούρνο), πρότεινε την ενοχή του όμως για τη συμμετοχή του στη ληστεία σε δεύτερο χρόνο, μέσα στο στάβλο, όπου βασανίστηκε το θύμα. 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι έχει συμβεί.  Όχι μόνο δεν αποδείχθηκε καμία κλοπή όπως ισχυρίζεται ο πρώτος των κατηγορουμένων (Σγούρδας) αλλά ο τελευταίος προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, απέκρυψε στοιχεία ενώ έθεσε σε μέγιστο κίνδυνο ζωής το θύμα, με συμπεριφορά που καταδεικνύει το μέγεθος του δόλου του» είπε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας στην καλά τεκμηριωμένη εισήγησή της. Δεν απέδωσε πάντως το ρατσιστικό κίνητρο στις εγκληματικές πράξεις των κατηγορούμενων.

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος Σγούρδας «εξοργίζεται», ισχυριζόμενος ότι «κάποιος τον έχει κλέψει». Στις άλλες υποθέσεις που αφορούσαν ενδεχόμενη κλοπή ο ίδιος ακολούθησε το δρόμο της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά ο φερόμενος (δεν αποδείχθηκε ποτέ) δράστης ήταν Αιγύπτιος... «Θα σε κρεμάσω όπως τις καμήλες στην Αίγυπτο» έλεγε στον Ουαλίντ. 

Η δίκη, που βαίνει προς το τέλος της, συνεχίζεται στα Δικαστήρια Πειραιά στις 30 Ιουνίου, ημέρα που αναμένεται και η ανακοίνωση της απόφασης. 

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές: Αντιδημοκρατικά τα νέα νομοσχέδια εν μέσω πανδημίας
Ένταση σε σχολείο της Αθήνας για τον διαγωνισμό PISA – Καταγγελίες για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης
Η Ε’ ΕΛΜΕ κάνει λόγο για αυταρχική στάση της διοίκησης και υπερασπίζεται το δικαίωμα ενημέρωσης και παρέμβασης των εκπαιδευτικών σωματείων στα σχολεία
Ένταση σε σχολείο της Αθήνας για τον διαγωνισμό PISA – Καταγγελίες για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης
κτήριο ΑΣΕΠ
Έκτακτη ανακοίνωση προς αναπληρωτές: Άνοιξαν 150 θέσεις στις 22/5 για ECDL
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Άνοιξαν εκτάκτως 150 θέσεις για να προλάβουν όσοι είναι "τυχεροί" να δώσουν για Πιστοποίηση Η/Υ και να πάρουν 4 μόρια για τους...
Έκτακτη ανακοίνωση προς αναπληρωτές: Άνοιξαν 150 θέσεις στις 22/5 για ECDL
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Παρεμβάσεις ΠΕ: Διακήρυξη ενόψει της 95ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ
«Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν»: Πρόταση-«φωτιά» των Παρεμβάσεων για απεργιακό ξεσηκωμό με το «καλημέρα» του νέου σχολικού έτους
Παρεμβάσεις ΠΕ: Διακήρυξη ενόψει της 95ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ