Thumbnail
Η γενναιοδωρία των Ελλήνων είναι γνωστή. Μια ομογενής στη Βιρτζίνια το κάνει πράξη, εντυπωσιάζοντας τους Αμερικανούς

Πριν από κάποιες ημέρες, έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς» της  Ελένης Φωτιάδου, στο Βιρτζίνια Μπιτς, συνέβη κάτι που λύγισε όλη τη γειτονιά: Ενας άνδρας έψαχνε στα σκουπίδια του μαγαζιού για να βρει κάτι να φάει.

Μια γυναίκα που δούλευε σε διπλανό μαγαζί και είδε το σκηνικό έτρεξε πίσω του προσφέροντάς του νερό και φαγητό. Ωστόσο, ο άνδρας που λίγο πριν έψαχνε στα αποφάγια έδειξε ιδιαίτερα αναστατωμένος και αρνήθηκε την προσφορά της νεαρής...

Η στιγμή που η γυναίκα προσεγγίζει τον άνδρα που έψαχνε στα σκουπίδια για φαγητό

Η Ελένη Φωτιάδου που έμαθε για το περιστατικό, όσο και οι υπάλληλοι του εστιατορίου ταράχθηκαν. Και φυσικά κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να το αφήσουν έτσι. Αμέσως τοποθέτησαν μια πινακίδα, σε μικρή απόσταση από τους σκουπιδοτενεκέδες, μέσω της οποίας ενθάρρυναν όσους έχουν ανάγκη τροφίμων να πάνε στο εστιατόριο.

Και προτίμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο, να βάλουν δηλαδή μια ανακοίνωση, καθώς δεν θέλουν να φέρουν κανέναν σε δύσκολη θέση. «Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ότι θέλετε να φάτε και ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε... Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον "Ζορμπά"», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυρίας Φωτιάδου. 

Η ανακοίνωση του εστιατορίου

Η ιδιοκτήτρια του «Ζορμπά», μιλώντας στο wtkr.com, τόνισε ότι το να βοηθά τους άλλους είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει. «Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον», τονίζει η Φωτιάδου, συμπληρώνοντας ότι αν και στην περιοχή δεν έχουν δει ούτε πολλούς άστεγους, ούτε πολλούς ανθρώπους να αναζητούν φαγητό, η σκέψη και μόνο ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση είναι ικανή να τους κάνει να κινητοποιηθούν. «Κανείς δεν επιτρέπεται το 2015 να πέφτει στο κρεβάτι του νηστικός», καταλήγει.

Η Ελένη Φωτιάδου

 

Αναδημοσίευση από το iefimerida.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θεοφάνεια ή Θεοφάνια; Τι απαντά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

«Άρουρα»: Tι σημαίνει η αρχαία λέξη και τι περιγράφει;

Σαρώνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιραν
Ιράν: Αιματηρές διαδηλώσεις με 36 νεκρούς και φόβοι «ντόμινο» μετά τη Βενεζουέλα
Τουλάχιστον 36 νεκροί, χιλιάδες συλλήψεις και ένα καθεστώς σε συναγερμό υπό τη σκιά της αμερικανικής επέμβασης στο Καράκας
Ιράν: Αιματηρές διαδηλώσεις με 36 νεκρούς και φόβοι «ντόμινο» μετά τη Βενεζουέλα
Τρένο
Στις ράγες το μέλλον των μετακινήσεων: Το ευρωπαϊκό «μεγα-μετρό» αλλάζει τον χάρτη των ταξιδιών
Το φιλόδοξο σχέδιο Starline υπόσχεται γρήγορες, πράσινες συνδέσεις μεταξύ 40 πόλεων – Αθήνα, Βερολίνο και Παρίσι πιο κοντά από ποτέ
Στις ράγες το μέλλον των μετακινήσεων: Το ευρωπαϊκό «μεγα-μετρό» αλλάζει τον χάρτη των ταξιδιών
syntaxioyhoi_lefta1.jpg
Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: «Αυξήσεις στις συντάξεις; Άνθρακας ο θησαυρός…»
Αυξήσεις «ψίχουλα» για τους συνταξιούχους – Η ΕΣΕΘ μιλά για οικονομική εξαθλίωση
Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: «Αυξήσεις στις συντάξεις; Άνθρακας ο θησαυρός…»