Μη κρατικά πανεπιστήμια: Θετική εισήγηση της ΕΘΑΑΕ για τα πρώτα 5 παραρτήματα στην Ελλάδα

Κοινωνία 0

«Κούρεμα» 3%-5% στα εφάπαξ χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δηλώσεις Ρωμανιά στο ΚΟΝΤΡΑ TV

Περιορισμένες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις θα είναι οι μειώσεις στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως προκύπτει από το νέο μαθηματικό τύπο, το «κούρεμα» των εφάπαξ του δημοσίου αλλά και άλλων ταμείων πρόνοιας θα κυμανθεί από 3%-5%. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η επιτροπή, η οποία επεξεργαζόταν  το θέμα υπό τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Ρωμανιά .

Σε δηλώσεις του στο ΚΟΝΤΡΑ ΤV ο κ. Ρωμανιάς διευκρίνισε ότι η ρύθμιση θα νομοθετηθεί έως το τέλος του μήνα και θα αρχίσει η καταβολή των εφάπαξ που «αγνοούνται» από το 2014. Με το νέο μαθηματικό τύπο θα υπολογιστούν τα εφάπαξ των συνταξιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 .  

Για τους παλαιότερους ,που υπολείπονται  από την κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έως τις 31 /8/2013 ξεμπλοκάρει επίσης το σύστημα μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε λόγω έλλειψης ρευστότητας . Έτσι , την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει  η καταβολή εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους . Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταμείου πρόνοιας δημοσίου θα ακολουθήσει η καταβολή άλλων 1600 εφάπαξ.  Ο μέσος όρος των εφάπαξ που θα καταβληθούν ανέρχεται σε 28.500 ευρώ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε πληρώνονται ο τελευταίος μισθός και η αποζημίωση άδειας

Τι σημαίνει η λέξη «μώμος»;

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία