Thumbnail
Δηλώσεις Ρωμανιά στο ΚΟΝΤΡΑ TV

Περιορισμένες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις θα είναι οι μειώσεις στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως προκύπτει από το νέο μαθηματικό τύπο, το «κούρεμα» των εφάπαξ του δημοσίου αλλά και άλλων ταμείων πρόνοιας θα κυμανθεί από 3%-5%. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η επιτροπή, η οποία επεξεργαζόταν  το θέμα υπό τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Ρωμανιά .


Σε δηλώσεις του στο ΚΟΝΤΡΑ ΤV ο κ. Ρωμανιάς διευκρίνισε ότι η ρύθμιση θα νομοθετηθεί έως το τέλος του μήνα και θα αρχίσει η καταβολή των εφάπαξ που «αγνοούνται» από το 2014. Με το νέο μαθηματικό τύπο θα υπολογιστούν τα εφάπαξ των συνταξιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 .  


Για τους παλαιότερους ,που υπολείπονται  από την κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έως τις 31 /8/2013 ξεμπλοκάρει επίσης το σύστημα μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε λόγω έλλειψης ρευστότητας . Έτσι , την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει  η καταβολή εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους . Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταμείου πρόνοιας δημοσίου θα ακολουθήσει η καταβολή άλλων 1600 εφάπαξ.  Ο μέσος όρος των εφάπαξ που θα καταβληθούν ανέρχεται σε 28.500 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agiasmos.jpg
Ταχύτερα και πλήρως ψηφιακά οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού - Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για 69.895 μαθητές
Πρόωρη «πρεμιέρα» για τη νέα σχολική χρονιά: Ολοκληρώθηκαν οι κατανομές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Ταχύτερα και πλήρως ψηφιακά οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού - Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για 69.895 μαθητές
δημοτικο
To 3o Δημ. Σχολείο Παλλήνης στο Δημοτικό Φολέγανδου - «Κανένα μικρό σχολείο μόνο του»
Επίσκεψη και Δράσεις Εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης στο Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου
To 3o Δημ. Σχολείο Παλλήνης στο Δημοτικό Φολέγανδου - «Κανένα μικρό σχολείο μόνο του»
απθ
Καταγγελίες για τον προπηλακισμό του Αντιπρύτανη και σφοδρή πολιτική κόντρα
O Αντιπρύτανης δέχθηκε έντονη λεκτική πίεση από ομάδα φοιτητών, η οποία οδήγησε μέχρι και στην κατάρρευση του καθηγητή μετά το πέρας του επεισοδίου
Καταγγελίες για τον προπηλακισμό του Αντιπρύτανη και σφοδρή πολιτική κόντρα