Thumbnail
Δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη

Στην αποκάλυψη ότι οι θεσμοί πιέζουν να μειωθούν οι μισθού στα 700 ευρώ προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συζήτηση που είχε με συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών.


Ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε ποιο επιχείρημα ακούμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις για σας; Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά».


«Την άποψή μας την ξέρετε. Θα την πω άλλη μια φορά: αυτός ο δυισμός, η αντιμετώπιση των παλαιοτέρων με τόσο διαφορετικό τρόπο από τους νέους αποτελεί όχι μόνο αδικία, αλλά και βαθιά πηγή αναποτελεσματικότητας για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Άρα έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη. Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουμε συνολικά και συλλογικά ώστε να λύσουμε το πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λυκε
Διεθνής διάκριση για την Κέρκυρα: Οι προτάσεις των μαθητών για το μέλλον της ΕΕ στις σελίδες του πανελλήνιου τύπου
3ο ΓΕΛ Κέρκυρας: Μαθητές-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αρθρογραφούν στο «Βήμα της Κυριακής»
Διεθνής διάκριση για την Κέρκυρα: Οι προτάσεις των μαθητών για το μέλλον της ΕΕ στις σελίδες του πανελλήνιου τύπου