Thumbnail
Στις 21/5 και 22/5

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | Από το Αναλογικό στο Ψηφιακό Animation

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπό τον τίτλο Public Space_s και προσκαλεί παιδιά να συμμετέχουν στο εργαστήριο “Από το Αναλογικό στο Ψηφιακό Animation, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαΐου στην Ε.Β.Ε. - Διπλάρειο Σχολή. Εισηγητής ο Μπάμπης Αλεξιάδης.

Περιγραφή

Το εργαστήριο animation για γονείς και παιδιά περιλαμβάνει τη διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation. Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό animation μικρού μήκους.

Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν την τεχνική του παραδοσιακού animation (hand-drawn, cut-out, pixelation, stop-frame) μέσα από ασκήσεις (σχέδιο, κολάζ, γλυπτική) που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία ενώ θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες μαθαίνοντας για το animation μέσα από τη μυθοπλασία και τη διήγηση.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν την δομή του παραδοσιακού animation και τη σύνθεση της κινούμενης εικόνας χρησιμοποιώντας κινηματογραφικές τεχνικές. Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια όπως το “phonotrope”, το “praxinoscope” και το “zoetrope”, θα δημιουργήσουν τα δικά τους animation τα οποία θα μπορούν να βιντεοσκοπήσουν και να ανεβάσουν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ παίρνοντας έτσι μια γεύση από όλα τα στάδια της παραγωγής μια ταινίας animation μικρού μήκους.

Παράλληλα με την παρουσίαση παραδοσιακών τεχνικών animation όπως ζωγραφική με το χέρι (hand drawn), το pixelation και το stop motion, το εργαστήριο θα προσφέρει μια ιστορική αναδρομή στην δημιουργία του animation και την εξέλιξή του.

Πληροφορίες

Τάξεις: Δ’ & Ε’ Δημοτικού

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 - 25 άτομα

Ημέρες: 21 & 22.05.2015

Ώρες: 10.00 – 13.00

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | 21 - 24 Μαΐου 2015

Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Κεντρικός χώρος:

Ε.Β.Ε. - Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, 10552, Αθήνα

Εξωτερικοί χώροι:

Πλατεία Θεάτρου / Πλατεία Μοναστηρακίου / Πλατεία Αγίας Ειρήνης

www.adaf.gr | #ADAF2015


*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | DIY Electro Dough – Introduction to Electronic Circuits & Other Magic

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπό τον τίτλο Public Space_s και προσκαλεί παιδιά να συμμετέχουν στο εργαστήριο DIY Electro DoughIntroduction to Electronic Circuits & Other Magic, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 23 Μαΐου στην Ε.Β.Ε. - Διπλάρειο Σχολή. Εισηγητές η ομάδα της yond.

Περιγραφή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών. Ακολουθώντας μία εναλλακτική προσέγγιση της επιστήμης και της τέχνης οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους εξερευνώντας την μαγεία του ηλεκτρισμού μέσα από το παιχνίδι, την συνεργασία, τον πειραματισμό, την πρακτική άσκηση και το λάθος.

Συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό παιχνίδι οι λιλιπούτειοι ηλεκτρολόγοι και μηχανικοί θα γνωρίσουν τις βασικές έννοιες του ηλεκτρισμού ενώ θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητες καθημερινών υλικών και να τις συνδυάσουν με ποικίλους τρόπους σχεδιάζοντας το πρώτο τους ηλεκτρικό κύκλωμα.

Παράλληλα θα δημιουργήσουν δικά τους γλυπτά χρησιμοποιώντας το μαγικό μείγμα αγώγιμης πλαστελίνης δίνοντάς ζωή στις κατασκευές τους με την χρήση βασικών ηλεκτρονικών μερών όπως μπαταρίες, διακόπτες και φώτα.

Bio

H yond αποτελεί ένα στούντιο έρευνας και ανάπτυξης που προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με έμφαση στις τεχνολογίες αιχμής. Παράλληλα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εργαστηρίων η πλατφόρμα του παρέχει δωρεάν Ανοιχτό Εκπαιδευτικό Υλικό αποσκοπώντας στην διαμόρφωση των εκπαιδευτών και των γονέων του μέλλοντος. Μέσα από την πλατφόρμα παρέχονται επίσης εκπαιδευτικά υλισμικά και λογισμικά, τα οποία αναπτύσσονται από την yond και άλλες όμορες ομάδες με στόχο την διαρκή εκπαίδευση και τον πειραματισμό εντός κι εκτός σχολείου.  

Πληροφορίες

Ηλίκιες: 5 έως 8 χρονών

Αριθμός συμμετεχόντων: 10 - 15 άτομα

Ημέρες:

23.05.2015 | 11.00 – 13.00

24.05.2015 | 13.00 – 15.00

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | 21 - 24 Μαΐου 2015

Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Κεντρικός χώρος:

Ε.Β.Ε. - Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, 10552, Αθήνα

Εξωτερικοί χώροι:

Πλατεία Θεάτρου / Πλατεία Μοναστηρακίου / Πλατεία Αγίας Ειρήνης

www.adaf.gr | #ADAF2015


*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | Ζωντανεύοντας την εικόνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπό τον τίτλο Public Space_s και προσκαλεί παιδιά να συμμετέχουν στο εργαστήριο Ζωντανεύοντας την εικόνα, την Κυριακή 23 Μαΐου στην Ε.Β.Ε. - Διπλάρειο Σχολή. Εισηγητής ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Περιγραφή

Το «Ζωντανεύοντας την εικόνα» είναι ειδικά διαμορφωμένο animation workshop για τις μαθησιακές ανάγκες και την ηλικία παιδιών ηλικίας 5 έως 8 ετών, το οποίο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να «ταξιδέψουν» μαζί με έμπειρους animators από την βασική αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης, φτιάχνοντας και παίρνοντας μαζί τους φεύγοντας τις πρώτες τους οικολογικά ευαίσθητες animation δημιουργίες.

Ενότητες:

1) Το εργαστήριο ξεκινάει προβάλλοντας σε παιδιά διάφορα είδη κινουμένου σχεδίου.

2) Εν συνεχεία πραγματοποιείται μια επίδειξη πώς φτιάχνονται τα κινούμενα σχέδια χρησιμοποιώντας σκίτσα, το ένα μετά το άλλο, ώστε η διαδικασία να γίνει κατανοητή.

Με την βοήθεια υπολογιστή σχεδιάζονται πάνω σε μια κενή σελίδα κάποια σκίτσα, μετά, σε μια καινούρια κενή σελίδα σχεδιάζεται ένα δεύτερο σκίτσο, μετά ένα τρίτο κ.λ.π., και έτσι μετά από έναν ικανοποιητικό αριθμό σκίτσων πατάμε το PLAY και ξαφνικά τα σκίτσα ζωντανεύουν!

Έτσι βλέπουμε στην οθόνη τα σκίτσα μας να παίρνουν μορφή, χρώμα, «σάρκα και οστά» μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτουμε το μυστικό της κινούμενης εικόνας στα παιδιά. Στην συνέχεια τα παιδιά κάνουν το ίδιο σε φύλλα χαρτιού παίρνοντας στα χέρια τους σχέδια σε σελίδες (“κυριολεκτικά κινούμενα σχέδια”) και γυρνώντας τες πολύ γρήγορα κατανοούνε με αυτόν τον τρόπο και την τεχνική του “flipbook”.

3) Στην συγκεκριμένη ενότητα γίνεται επίδειξη και χρήση οπτικών παιχνιδιών  όπως το “flipbook” (μικρά βιβλιαράκια που με τον αντίχειρα στρίβουμε γρήγορα τις σελίδες και βλέπουμε σκιτσάκια να κινούνται.).

Ένα παιχνίδι / κατασκευή που βασίζεται στην ικανότητα μας να αντιλαμβανόμαστε στατικές εικόνες σαν να κινούνται, όταν τις δούμε γρήγορα τη μία μετά την άλλη.

4) Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με το τελευταίο και πιο διασκεδαστικό στάδιο του, το οποίο τα ίδια τα παιδιά σχεδιάζουν μαρκαρισμένα σκίτσα το ένα μετά το άλλο, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, το δικό τους κινούμενο σχέδιο!

5) Καθ΄ όλη την διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν εναλλακτικές μεθόδους επαναχρησιμοποίησης κι ανακύκλωσης υλικών, καθώς και να κατασκευάσουν τα δικά τους χρηστικά αντικείμενα.

Πληροφορίες

Ηλίκιες: 5 - 8 χρονών

Αριθμός συμμετεχόντων:  15 - 25 άτομα

Ημέρες:

24.05.2015 | 11.00 – 13.00

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | 21 - 24 Μαΐου 2015

Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Κεντρικός χώρος:

Ε.Β.Ε. - Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, 10552, Αθήνα

Εξωτερικοί χώροι:

Πλατεία Θεάτρου / Πλατεία Μοναστηρακίου / Πλατεία Αγίας Ειρήνης

www.adaf.gr | #ADAF2015

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 29-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

θρανια
Μεγάλη απάτη με εκπαιδευτικό φορέα "μαϊμού": Χορηγούσε βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων
Ανακοίνωναν ψευδώς την υλοποίηση προγραμμάτων στο  πλαίσιο συνεργασίας με πανεπιστήμιο χωρίς να υπάρχει σχετική σύμβαση, ενώ χορηγούσαν και σχετικές...
Μεγάλη απάτη με εκπαιδευτικό φορέα "μαϊμού": Χορηγούσε βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων
keraynoi.jpg
Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες τα έντονα φαινόμενα
Κακοκαιριά «Elias» – Εύβοια: Μήνυμα του 112 σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες
Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες τα έντονα φαινόμενα
VOLOS
«Πνίγηκε» ο Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης
Ο Κραυσίδωνας έχει σπάσει με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.
«Πνίγηκε» ο Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης