Thumbnail
Ξέρουν ότι θα χάσουν 56 δισεκατομμύρια ευρώ αν πετάξουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης!

Σχεδόν όλοι οι Ελληνες το έχουν πλέον καταλάβει: Οι Γερμανοί θα αποφασίσουν για την τύχη της Ελλάδας, ανεξάρτητα από το τι λένε οι κορυφαίοι παράγοντες της καγκελαρίας του Βερολίνου! «Κύριε Σόιμπλε, το φθινόπωρο θα είναι ακόμη η Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης;» ήταν η πρώτη ερώτηση που υπέβαλαν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», στη μεγάλη και αποκλειστικά αφιερωμένη στη χώρα μας συνέντευξη που του πήραν και η οποία δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Κυριακής της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ. Η ερώτηση αυτή υποδηλώνει με έμμεσο τρόπο ότι ακόμη και οι ενημερωμένοι Γερμανοί έχουν αντιληφθεί ότι στο Βερολίνο και όχι στις εθνικές πρωτεύουσες λαμβάνονται οι αποφάσεις για την τύχη της κάθε χώρας της Ευρωζώνης και της ΕΕ. «Υπάρχει εν γένει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις;», ερωτάται ο Σόιμπλε. Απαντά δηκτικά: «Η ατμόσφαιρα έχει οπωσδήποτε βελτιωθεί. Επί της ουσίας όμως δεν έχουν κινηθεί και πολλά πράγματα». Συνεχίζει την απάντησή του για να πληροφορήσει τους αναγνώστες της εφημερίδας ότι δυστυχώς αυτοί οι Ελληνες με τους οποίους έχουν μπλέξει οι Γερμανοί είναι... ηλίθιοι! «Στις διαπραγματεύσεις υφίσταται πιθανόν μια παρανόηση από την ελληνική πλευρά: Δεν πρόκειται για την κατάρτιση ενός νέου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για την εκπλήρωση του τρέχοντος προγράμματος» δηλώνει επί λέξει. Ο Σόιμπλε επανέρχεται στο θέμα της «ηλιθιότητας» των Ελλήνων απαντώντας στην προτελευταία ερώτηση της μακροσκελούς και πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξής του: «Βρήκα ότι πρέπει να πει κανείς καθαρά ότι οι αιτίες αυτής της κρίσης βρίσκονται στην ίδια την Ελλάδα. Εξάλλου ο εκεί πληθυσμός δεν μπορεί ούτε καν να καταλάβει γιατί είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις!» υπογραμμίζει.

Ο Σόιμπλε συνεχίζει να διηγείται τι έχει τραβήξει με τους Ελληνες: «Θελήσαμε να οργανώσουμε τη συνεργασία ακόμη και σε επίπεδο κοινοτήτων. Οπως συμβαίνει όμως τόσο συχνά στην συνεργασία με την Ελλάδα, δεν ήταν τόσο πετυχημένη όσο είχαμε σκεφθεί αρχικά» τονίζει. Ο Σόιμπλε όμως είναι βαθύτατα πολιτικό ον. Καμιά ανάγκη δεν έχει να... πει τον πόνο του για το τι τραβάει με τους Ελληνες. Ολα τα προαναφερθέντα τα είπε με στόχο να επηρεάσει αρνητικά προς τους Ελληνες τους Γερμανούς αναγνώστες της εφημερίδας, προκειμένου να αποδεχθούν με αγριότερα ένστικτα τα ουσιαστικά που ήθελε να τους περάσει. Ποια ήταν αυτά; Πρώτον, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει! «Οι εμπειρίες αλλού στον κόσμο έχουν δείξει ότι μια χώρα μπορεί ξαφνικά να γλιστρήσει στην αδυναμία πληρωμών» δηλαδή στη χρεοκοπία, είπε ο Σόιμπλε, απαντώντας σε μία ερώτηση για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. «Πόσο γρήγορα λοιπόν;» τον ρώτησαν κατενθουσιασμένοι οι δύο Γερμανοί που του έπαιρναν τη συνέντευξη. «Ως υπουργός Οικονομικών δεν θα σπεκουλάρω επ' αυτού» δήλωσε ο Σόιμπλε, υποκρινόμενος ότι... τηρεί χαρακτήρα!
Το δεύτερο που ήθελε να πει ο Σόιμπλε στους Γερμανούς για να το διαβάσουν και οι Ελληνες, ήταν πως αν τελικά η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρώ, να μην ανησυχούμε, γιατί οι Γερμανοί θεωρούν καθήκον τους να μας βοηθήσουν και τότε που θα είμαστε εκτός ευρώ! «Πρέπει να δούμε ότι η ευθύνη μας για την Ελλάδα δεν θα τελείωνε με ένα Grexit», με μια αποχώρηση δηλαδή της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε πομπωδώς ο Σόιμπλε. Τώρα μάλιστα, η γερμανική βοήθεια θα μας σώσει! Εδώ οι Γερμανοί στραγγαλίζουν αδίστακτα την ελληνική οικονομία σήμερα για να επιβάλουν τους όρους τους. Σήμερα που η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και μια αποχώρησή της ενδέχεται να προκαλέσει τεράστια ζημιά στα γερμανικά συμφέροντα, λόγω κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον των κρατών που αποτελούν τους αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης, η Γερμανία μας πνίγει, θα μας σώσει εκτός ευρώ;
Μην τρελαθούμε κιόλας. Αλλο καίει τους Γερμανούς και παριστάνουν τους «φιλάνθρωπους». Ξέρουν ότι θα χάσουν 56 δισεκατομμύρια ευρώ αν πετάξουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης! Τόση είναι η γερμανική συμμετοχή στους δύο μηχανισμούς ευρωπαϊκής στήριξης (EFSF και ESM) και στο πρώτο δάνειο που απέρρεε από το πρώτο μνημόνιο. Οχι ότι 56 δισ. ευρώ είναι σημαντικό ποσό για τη Γερμανία, αλλά δεν είναι και φραγκοδίφραγκα για να τα δώσουν ελαφρά τη καρδία στους Ελληνες!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

παιδί πλοίο
Ταξίδι με παιδιά: Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας
Μάθετε ποια έγγραφα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας πριν ταξιδέψετε με τα παιδιά σας, με αεροπλάνο ή πλοίο
Ταξίδι με παιδιά: Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας
kasselakis
Κασσελάκης για Μητσοτάκη / Να καταδικάσει ευθέως τον «καταλληλότερο» γαλάζιο δήμαρχο στο να χαστουκίζει
Στέφανος Κασσελάκης: "Από το πρωί περιμένω, κ. Μητσοτάκη. Την ευθεία καταδίκη του «καταλληλότερου» γαλάζιου δημάρχου στο να χαστουκίζει, να...
Κασσελάκης για Μητσοτάκη / Να καταδικάσει ευθέως τον «καταλληλότερο» γαλάζιο δήμαρχο στο να χαστουκίζει