Thumbnail
e-mail Στουρνάρας

Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες από την αποκάλυψη του προκλητικού e-mail Στουρνάρα προς τον μεγαλοδημοσιογράφο με τις στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης. Γιατί όμως η ένοχη σιωπή; Η δημοσίευση δεν είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης; Γιατί ο δημοσιογράφος δεν παραδέχεται ότι είναι ο παραλήπτης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας; Ντρέπεται για κάτι;

Πρόκειται για δημοσιογράφο πολύ μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Από τα συστημικά. Από εκείνα που έχουν «μπετονάρει» την διαπλοκή στην Ελλάδα και από τη δεκαετία του ’80 «πήραν το… έθνος στα χέρια τους». Ο συγκεκριμένος πήρε… τσεκούρι!

Μέσα στο συγκρότημα αυτό ανέβηκε ψηλά – όσο γίνεται ψηλότερα – στα σκαλιά της ιεραρχίας. Επί 4,5 χρόνια ήταν διευθυντής. Ανέλαβε το 2010, μαζί με τα μνημόνια. Και πέρασαν όλα από φωτιά και τσεκούρι. Στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου έχοντας την κεντρική ευθύνη για το μαγαζί τσεκούρωσε τα πάντα: απέλυσε, μείωσε 3 φορές τους μισθούς, άλλαξε βάναυσα την εργασιακή σύσταση του συγκροτήματος, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Το ξαναλέμε: στο συγκρότημα αυτό πέρασαν κυριολεκτικά από φωτιά και τσεκούρι.

Το τσεκούρι σε μισθούς συνοδεύθηκε εκείνα τα χρόνια από ατομικές συμβάσεις εργασίας χωρίς αναγνώριση δικαιωμάτων, από απειλές της εργοδοσίας και απολύσεις όσων αντιστάθηκαν. Μέσα σε δύο μέρες τσεκουρώθηκαν και απολύθηκαν οι αρχισυντάκτες των τμημάτων.

Ακόμη και η ΕΣΗΕΑ υποχρεώθηκε να τσεκουρώσει τον μεγαλοδημοσιογράφο. Αρχικά και τον διέγραψε για 18 μήνες από μέλος της μετά από καταγγελίες δημοσιογράφων για το πώς μεθόδευσε την απόλυσή τους. Και τελικά τον διέγραψε οριστικά όταν εξετράπη σε «ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συκοφαντίες» κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επειδή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν απεργία. Ο ίδιος λέει ότι δεν τον «τσεκούρωσαν», αλλά παραιτήθηκε από μέλος της.

Στο μόνο που δεν έπεφτε τσεκούρι επί διευθυντίας του συγκεκριμένου δημοσιογράφου ήταν η στήριξη των μνημονίων. Στο συγκρότημα το μνημόνιο ήταν φως εκ φωτός. Όσες κυβερνήσεις ψήφιζαν μνημόνιο ήταν καλές. Αν καθυστερούσαν, τις πίεζαν να συμφωνήσουν. Η προπαγάνδα των δανειστών φώτιζε το πρωτοσέλιδο.

Όμως όλα τα καλά έχουν ένα τέλος. Λίγο πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όταν πια όλοι κατάλαβαν ότι η πολιτική αλλαγή είναι ανεπίστρεπτη, το φως άρχισε να σβήνει για τον άνθρωπο με το τσεκούρι. Τελικά αντικαταστάθηκε εν μία νυκτί.

Σήμερα ο τσεκουροφόρος πρώην διευθυντής απασχολείται στην ιντερνετική δημοσιογραφία. Έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή site που έστησε η σύντροφός του.

Πηγή: avantipopolo.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

παιδί πλοίο
Ταξίδι με παιδιά: Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας
Μάθετε ποια έγγραφα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας πριν ταξιδέψετε με τα παιδιά σας, με αεροπλάνο ή πλοίο
Ταξίδι με παιδιά: Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας
kasselakis
Κασσελάκης για Μητσοτάκη / Να καταδικάσει ευθέως τον «καταλληλότερο» γαλάζιο δήμαρχο στο να χαστουκίζει
Στέφανος Κασσελάκης: "Από το πρωί περιμένω, κ. Μητσοτάκη. Την ευθεία καταδίκη του «καταλληλότερου» γαλάζιου δημάρχου στο να χαστουκίζει, να...
Κασσελάκης για Μητσοτάκη / Να καταδικάσει ευθέως τον «καταλληλότερο» γαλάζιο δήμαρχο στο να χαστουκίζει