Thumbnail
«Καμπανάκι» από την Κομισιόν

«Καμπανάκι» από την Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία παρουσιάζει σημαντική επιδείνωση σε όλους τους δείκτες τους τελευταίους μήνες, εξέλιξη που αποδίδεται στην έλλειψη ορατότητας σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ναυτεμπορικής", όπως προκύπτει από την έκθεση, η προβλεπόμενη ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σημαντικά φέτος, αφού η αύξηση του ΑΕΠ δεν θα ξεπεράσει το 0,5%, ενώ το Φεβρουάριο η Κομισιόν προέβλεπε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 2,5%.


Όπως είναι φυσικό, η αναθεώρηση προς το δυσμενέστερο των προβλέψεων για την ανάπτυξη, επηρεάζει όλους τους δείκτες επίσης αρνητικά.
Ετσι, το δημόσιο έλλειμμα θα κυμανθεί φέτος στο -2,1% του ΑΕΠ, έναντι πλεονάσματος 1,1% που προέβλεπε η Επιτροπή το Φεβρουάριο.

Μεγάλη αύξηση θα καταγράψει το 2015 και το δημόσιο χρέος, το οποίο θα φτάσει το 180,2% του ΑΕΠ εναντι 170,2% που προέβλεπε του Φεβρουάριο, δηλαδή μια απόκλιση της τάξης των 10 ποσοστιαίων μονάδων.

 Επιτροπή αναθεωρεί προς το χειρότερο τις προβλέψεις και για άλλους βασικούς δείκτες της οικονομίας, όπως η απασχόληση, η ανεργία, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και επενδύσεις.


Αναθεωρεί προς τα πάνω για την ευρωπαϊκή οικονομία


 Την ίδια στιγμή η εαρινή έκθεση αναθεωρεί προς το καλύτερο τις προβλέψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, εκτιμώντας ότι η περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση που αποφάσισε το Μάρτιο η ΕΚΤ, βελτιώνει τις συνθήκες δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος στην Ευρωζώνη κατά 1,5% και του χρόνου 1,9%.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρή στήριξη στους αγρότες και δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς
Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Τι απαντούν οι πολίτες για Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού
Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρή στήριξη στους αγρότες και δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς
καψάλης
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
Ο φιλόλογος που ταύτισε τη γνώση με την ανθρωπιά και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα σε γενιές μαθητών
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
public_8.jpg
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πλήρους και μερικής απασχόλησης οι διαθέσιμες θέσεις σε καταστήματα και κεντρικές λειτουργίες – Δείτε ποιες ειδικότητες ζητούνται
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα