Thumbnail
«Καμπανάκι» από την Κομισιόν

«Καμπανάκι» από την Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία παρουσιάζει σημαντική επιδείνωση σε όλους τους δείκτες τους τελευταίους μήνες, εξέλιξη που αποδίδεται στην έλλειψη ορατότητας σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ναυτεμπορικής", όπως προκύπτει από την έκθεση, η προβλεπόμενη ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σημαντικά φέτος, αφού η αύξηση του ΑΕΠ δεν θα ξεπεράσει το 0,5%, ενώ το Φεβρουάριο η Κομισιόν προέβλεπε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 2,5%.


Όπως είναι φυσικό, η αναθεώρηση προς το δυσμενέστερο των προβλέψεων για την ανάπτυξη, επηρεάζει όλους τους δείκτες επίσης αρνητικά.
Ετσι, το δημόσιο έλλειμμα θα κυμανθεί φέτος στο -2,1% του ΑΕΠ, έναντι πλεονάσματος 1,1% που προέβλεπε η Επιτροπή το Φεβρουάριο.

Μεγάλη αύξηση θα καταγράψει το 2015 και το δημόσιο χρέος, το οποίο θα φτάσει το 180,2% του ΑΕΠ εναντι 170,2% που προέβλεπε του Φεβρουάριο, δηλαδή μια απόκλιση της τάξης των 10 ποσοστιαίων μονάδων.

 Επιτροπή αναθεωρεί προς το χειρότερο τις προβλέψεις και για άλλους βασικούς δείκτες της οικονομίας, όπως η απασχόληση, η ανεργία, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και επενδύσεις.


Αναθεωρεί προς τα πάνω για την ευρωπαϊκή οικονομία


 Την ίδια στιγμή η εαρινή έκθεση αναθεωρεί προς το καλύτερο τις προβλέψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, εκτιμώντας ότι η περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση που αποφάσισε το Μάρτιο η ΕΚΤ, βελτιώνει τις συνθήκες δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος στην Ευρωζώνη κατά 1,5% και του χρόνου 1,9%.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φύση, θάλασσα, δέντρα, ποδηλάτης
Πώς κατανοούμε τον κόσμο;
«Κι όμως η σκέψη μας είναι εκεί, στο άγνωστο, στα νέα ερωτήματα, στις δυσκολίες πρόσληψης όλο και πιο έγκυρης γνώσης, όλο και πιο καλής κατανόησης...
Πώς κατανοούμε τον κόσμο;
αίθουσα σχολειο
ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του συλλόγου
Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» τονίζει την ανάγκη για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών
ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του συλλόγου