Thumbnail
Επίδομα θέρμανσης

Στις 1.128.074 ανέρχεται το σύνολο των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης και στις 1.063.557 ανήλθαν οι εγκεκριμένες αιτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν μοναδικά ΑΦΜ δικαιούχων και, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, η έγκριση ή όχι των αιτήσεων γίνεται αυτόματα μετά την υποβολή τους.

Το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, ζητώντας να ενημερωθεί ποια είναι η πορεία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης και επισημαίνοντας ότι μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το υπουργείο Οικονομικών κατέβαλε κάθε μήνα τις αναλογούσες δόσεις του επιδόματος. Όπως ειδικότερα είχε επισημάνει, καταβλήθηκαν περίπου 132 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο δικαιούχους μέχρι τις εκλογές, αλλά από εκεί και μετά παρουσιάστηκαν προβλήματα στις καταβολές.

Ο κ. Μάρδας στην απάντησή του αναφέρει, ωστόσο, ότι «η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης πραγματοποιείται βάσει σχετικού προγραμματισμού, καθώς και της ροής της επεξεργασίας και εκκαθάρισης των στοιχείων των δικαιούχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι το ακριβές ποσό που διατέθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης μετά την 25.01.2015 ανέρχεται στο ποσό των 37.186.833,65 ευρώ.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα των συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διας
Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία: Νέα δεδομένα ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε
Η διάσημη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα, η πιο εντυπωσιακή και εμμένουσα καταιγίδα του ηλιακού μας συστήματος, φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση μεταβολών...
Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία: Νέα δεδομένα ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε
μανταρινια
Το χειμωνιάτικο φρούτο που προστατεύει από λοιμώξεις και ενισχύει την υγεία όλων
Τα μανταρίνια δεν είναι μόνο γευστικά, αλλά κρύβουν και θησαυρό θρεπτικών συστατικών που ωφελούν το δέρμα, τον εγκέφαλο και την καρδιά
Το χειμωνιάτικο φρούτο που προστατεύει από λοιμώξεις και ενισχύει την υγεία όλων
ξάνθος
Εμμανουήλ Ξάνθος: Ο έμπορος που οραματίστηκε την Ελληνική Επανάσταση
Πέθανε φτωχός στις 28 Νοεμβρίου 1852, αφήνοντας πίσω του το αποτύπωμα της Φιλικής Εταιρείας και του αγώνα για την ελευθερία
Εμμανουήλ Ξάνθος: Ο έμπορος που οραματίστηκε την Ελληνική Επανάσταση