Thumbnail
Σε απόπειρα εκβιασμού οφείλεται μεθόδευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο κτήριο

Σε απόπειρα εκβιασμού οφείλεται μεθόδευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο κτήριο, στο οποίο στεγάζεται η εφορία μεγάλου πλούτου. Αυτή τη σοβαρή καταγγελία έκανε, μιλώντας στο «Mega», η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, που τόνισε ότι το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ από την διακοπή του ρεύματος.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κυρίας Βαλαβάνη, εταιρείες που εδρεύουν εκεί απέφευγαν συστηματικά να πληρώνουν, θεωρώντας πως η ΔΕΗ δεν θα στερούσε το ρεύμα από ένα κτήριο, στο οποίο στεγάζονται τόσο νευραλγικές οικονομικές υπηρεσίες.   

Αυτό που οδήγησε στην διακοπή της παροχής ρεύματος στο κτίριο των 17 ορόφων ήταν κάποιοι ανεξόφλητοι λογαριασμοί. Στο κτίριο, στεγάζονται επιχειρήσεις, αλλά και φορείς οικονομικού ελέγχου μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και… τροφαντού πλούτου. Συγκεκριμένα, στον 7ο όροφο στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο έχει αρμοδιότητα σε υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα του εξωτερικού. Επίσης, στον 17ο όροφο εδρεύει η εφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το πρωί της Τετάρτης δυο εταιρείες – οφειλέτες, που χρωστούσαν 2 και 1,5 εκατ. ευρώ, έσπευσαν εκεί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Οι άνθρωποί τους όμως έφυγαν άπραγοι, καθώς οι υπολογιστές - και φυσικά το όλο σύστημα μηχανογράφησης- βρισκόταν εκτός ενεργείας, ελλείψει ρεύματος. Κι αυτά είναι μόνο δυο παραδείγματα… Το Δημόσιο χάνει χρήματα και μάλιστα σε μια περίοδο, κατά την οποία το τελευταίο που χρειάζεται είναι αυτό.

Η κυρία Βαλαβάνη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος, επειδή οι εταιρείες που στεγάζονται στο κτήριο έχουν οφειλές ύψους 1,4  εκατ. ευρώ.  

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, για να διευθετηθεί το ζήτημα.  Κάλεσε τον διαχειριστή του κτηρίου να καταβάλει όποιο ποσό έχει συγκεντρωθεί από τους οφειλέτες στη ΔΕΗ, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα  η ηλεκτροδότηση. Προειδοποίησε με λήψη μέτρων, εάν ο διαχειριστής του κτηρίου δεν σπεύσει να διευθετήσει το θέμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί
Η τάση "Sephora Kids": Επικίνδυνη υιοθέτηση ρουτινών ομορφιάς από παιδιά
Η αυξανόμενη τάση των παιδιών ηλικίας 8-12 ετών να υιοθετούν πολύπλοκες ρουτίνες περιποίησης δέρματος από τα κοινωνικά δίκτυα προκαλεί ανησυχία στους...
Η τάση "Sephora Kids": Επικίνδυνη υιοθέτηση ρουτινών ομορφιάς από παιδιά