Thumbnail
Νέα Φιλαδέλφεια

Τραμπούκικη επίθεση πριν από λίγες ώρες στο δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας από μικροπωλητές που μετά την συγκέντρωση που είχαν, εισέβαλαν στο κτήριο φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλήσουν με μαχαίρι τον αντιδήμαρχο  κ. Λάλο. 
 
Εδώ και αρκετές ημέρες και ενόψει της γιορτής της Πρωτομαγιάς, μερίδα μικροπωλητών διαμαρτύρεται για την έκδοση νέων αδειών από πλευράς δήμου αλλά και της αύξησης των τελών καθώς φέτος το πανηγύρι θα διαρκέσει περισσότερες μέρες από ότι συνήθως.

Με τα σχέδια του Δήμου αντιδρά μερίδα μικροπωλητών που με διαμαρτύρονται πλέον καθημερινά έξω από το Δημαρχείο, προκειμένου να εμποδίσουν την έκδοση νέων αδειών σε συναδέλφους τους.

Σήμερα, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να εισβάλλουν στο δημαρχείο και να απειλήσουν με μαχαίρι τον κ. Λάλο, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ανανεώνοντας πλέον το ραντεβού τους για αύριο το πρωί.

Από την πλευρά του Δήμου, καταγγέλλεται η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση χώρων από «επιτήδειους που προσφέρουν χώρους για την τοποθέτηση εμπορικών πάγκων κατά τον εορτασμό». Ο δήμος, μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε επιστήσει την προσοχή στους επαγγελματίες, με ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «μοναδικός αρμόδιος για τη χορήγηση νόμιμων αδειών είναι ο δήμος». 

Σε δελτίο Τύπου, ο Δήμος αναφέρει: 

«Την 18/02/2015 το Δ.Σ πήρε απόφαση για τα τέλη και τον τρόπο εορτασμού της Πρωτομαγιάς η οποία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων εκτός από ένα παρών. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης αδειών για την τοποθέτηση πάγκων στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου βρίσκονται σε καθημερινή βάση μεσάζοντες των μικροπωλητών, οι οποίοι με λεκτική και σωματική βία, ακόμη και με εμφάνιση όπλων, προπηλακίζουν τη δημοτική αρχή και τους μικροπωλητές με σκοπό να τους εμποδίσουν να πάρουν άδεια.

Σήμερα, την τέταρτη μέρα της διαδικασίας αδειοδότησης, δε δίστασαν να εισβάλουν στο Δημαρχείο και επιδεικνύοντας απειλητικά με όπλα δημότες και υπαλλήλους κατέλαβαν το χώρο της εισόδου και της υπηρεσίας εσόδων. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των συμβάντων ήταν παρούσες αστυνομικές δυνάμεις, η στάση των οποίων προκαλεί ερωτηματικά. Η Δημοτική Αρχή δε θα υποκύψει σε αυτές τις πρακτικές εκβιασμού. Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι θα υλοποιήσει με κάθε τρόπο τις αποφάσεις του Δ.Σ. Αυτή η πόλη ανήκει στους κατοίκους της και σε κανένα άλλο. Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων».

Αναδημοσίευση από stokokkino.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη κενών θέσεων ΕΕΠ
Ειδική πρόσκληση (2η) για την κάλυψη λειτουργικών κενών θέσεων μελών ΕΕΠ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη κενών θέσεων ΕΕΠ
ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑΙΘΑ: Η ειδική πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ
Δημοσιεύθηκε η ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε ΚΕΔΑΣΥ
ΥΠΑΙΘΑ: Η ειδική πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ
novartis-1200x674.jpg
Novartis: Δέσμευση των περιουσιών δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων – Νέα έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Υπόθεση Novartis: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των δυο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων
Novartis: Δέσμευση των περιουσιών δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων – Νέα έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος