Thumbnail
Νέα Φιλαδέλφεια

Τραμπούκικη επίθεση πριν από λίγες ώρες στο δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας από μικροπωλητές που μετά την συγκέντρωση που είχαν, εισέβαλαν στο κτήριο φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλήσουν με μαχαίρι τον αντιδήμαρχο  κ. Λάλο. 
 
Εδώ και αρκετές ημέρες και ενόψει της γιορτής της Πρωτομαγιάς, μερίδα μικροπωλητών διαμαρτύρεται για την έκδοση νέων αδειών από πλευράς δήμου αλλά και της αύξησης των τελών καθώς φέτος το πανηγύρι θα διαρκέσει περισσότερες μέρες από ότι συνήθως.

Με τα σχέδια του Δήμου αντιδρά μερίδα μικροπωλητών που με διαμαρτύρονται πλέον καθημερινά έξω από το Δημαρχείο, προκειμένου να εμποδίσουν την έκδοση νέων αδειών σε συναδέλφους τους.

Σήμερα, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να εισβάλλουν στο δημαρχείο και να απειλήσουν με μαχαίρι τον κ. Λάλο, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ανανεώνοντας πλέον το ραντεβού τους για αύριο το πρωί.

Από την πλευρά του Δήμου, καταγγέλλεται η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση χώρων από «επιτήδειους που προσφέρουν χώρους για την τοποθέτηση εμπορικών πάγκων κατά τον εορτασμό». Ο δήμος, μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε επιστήσει την προσοχή στους επαγγελματίες, με ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «μοναδικός αρμόδιος για τη χορήγηση νόμιμων αδειών είναι ο δήμος». 

Σε δελτίο Τύπου, ο Δήμος αναφέρει: 

«Την 18/02/2015 το Δ.Σ πήρε απόφαση για τα τέλη και τον τρόπο εορτασμού της Πρωτομαγιάς η οποία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων εκτός από ένα παρών. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης αδειών για την τοποθέτηση πάγκων στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου βρίσκονται σε καθημερινή βάση μεσάζοντες των μικροπωλητών, οι οποίοι με λεκτική και σωματική βία, ακόμη και με εμφάνιση όπλων, προπηλακίζουν τη δημοτική αρχή και τους μικροπωλητές με σκοπό να τους εμποδίσουν να πάρουν άδεια.

Σήμερα, την τέταρτη μέρα της διαδικασίας αδειοδότησης, δε δίστασαν να εισβάλουν στο Δημαρχείο και επιδεικνύοντας απειλητικά με όπλα δημότες και υπαλλήλους κατέλαβαν το χώρο της εισόδου και της υπηρεσίας εσόδων. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των συμβάντων ήταν παρούσες αστυνομικές δυνάμεις, η στάση των οποίων προκαλεί ερωτηματικά. Η Δημοτική Αρχή δε θα υποκύψει σε αυτές τις πρακτικές εκβιασμού. Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι θα υλοποιήσει με κάθε τρόπο τις αποφάσεις του Δ.Σ. Αυτή η πόλη ανήκει στους κατοίκους της και σε κανένα άλλο. Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων».

Αναδημοσίευση από stokokkino.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 29-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

βραδια ερευνητη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοίγει απόψε τις πύλες του για τη «Βραδιά του ερευνητή»
Για δέκατη συνεχή χρονιά, το ΕΜΠ προσκαλεί τους πολίτες, τους φοιτητές, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στη μεγάλη γιορτή της έρευνας και της...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοίγει απόψε τις πύλες του για τη «Βραδιά του ερευνητή»
ερασμους
Εrasmus+ Στην Ισλανδία και την Τσεχία από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού
Όλες οι Ευρωπαϊκές σχολικές μονάδες έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας εκπαιδευτικών Erasmus+, με στόχο τη...
Εrasmus+ Στην Ισλανδία και την Τσεχία από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού
ekpaideytikoi
Η Διεύθυνση Β/θμιας εκπ/σης Δ΄ Αθήνας έκλεισε 33 τμήματα - Καταγγελία των εκπαιδευτικών
Εάν έστελναν λιγότερους αναπληρωτές/ αναπληρώτριες θα μας στοίβαζαν 100 στις τάξεις, ή το σωστό θα ήταν να πιέσει να έρθουν περισσότεροι καθηγητές;
Η Διεύθυνση Β/θμιας εκπ/σης Δ΄ Αθήνας έκλεισε 33 τμήματα - Καταγγελία των εκπαιδευτικών