Thumbnail
Ασφαλισμένοι

Πέντε μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, καθώς οι δανειστές ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό.

Σε περίπτωση που υιοθετηθούν τα μέτρα των δανειστών, για τα οποία η κυβέρνηση βάζει «κόκκινες γραμμές», απειλούνται 220.000 ασφαλισμένοι.

Πέντε μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων βρίσκονται στο στόχαστρο των δανειστών, καθώς ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό.

Υπολογίζεται πως περίπου 220.000 βρίσκονται στην... πρώτη γραμμή κινδύνου και απειλούνται άμεσα από τα μέτρα που ζητούν οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Βασικό θέμα στην «ατζέντα» είναι οι πρόωρες συντάξεις, με τους δανειστές να ζητούν επίμονα να κλείσουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 67ο έτος. Παράλληλα θέτουν θέμα νέων μειώσεων στις συντάξεις τόσο μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος όσο και μέσα από τη στενότερη σύνδεση εισφορών και παροχών (που θέτει σε κίνδυνο τα κατώτερα όρια).

Από την πλευρά της η κυβέρνηση βάζει «κόκκινες γραμμές» στο θέμα των συντάξεων και αναζητά εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για να στηριχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσον αφορά τις πρόωρες συντάξεις, το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων επικεντρώνεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ- Τράπεζες) και συγκεκριμένα στον περιορισμό των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.

\

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
Ποιοι είναι οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής
O Γιάννης Παπαδομαρκάκης μεταξύ των προσώπων που διεκδικούν τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας
Ποιοι είναι οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής
amfitheatro-aei-foitites
Μηχανογραφικό 2025: Οι 40 Σχολές που διαμορφώνουν τα επαγγέλματα του 2030
Τι ελκύει τους μαθητές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, στα Ναυτιλιακά, στην Πληροφορική ή στις Σχολές γύρω από τον Αθλητισμό; Τι εξετάζουν όσοι...
Μηχανογραφικό 2025: Οι 40 Σχολές που διαμορφώνουν τα επαγγέλματα του 2030