Thumbnail
Ασφαλισμένοι

Πέντε μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, καθώς οι δανειστές ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό.

Σε περίπτωση που υιοθετηθούν τα μέτρα των δανειστών, για τα οποία η κυβέρνηση βάζει «κόκκινες γραμμές», απειλούνται 220.000 ασφαλισμένοι.

Πέντε μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων βρίσκονται στο στόχαστρο των δανειστών, καθώς ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό.

Υπολογίζεται πως περίπου 220.000 βρίσκονται στην... πρώτη γραμμή κινδύνου και απειλούνται άμεσα από τα μέτρα που ζητούν οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Βασικό θέμα στην «ατζέντα» είναι οι πρόωρες συντάξεις, με τους δανειστές να ζητούν επίμονα να κλείσουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 67ο έτος. Παράλληλα θέτουν θέμα νέων μειώσεων στις συντάξεις τόσο μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος όσο και μέσα από τη στενότερη σύνδεση εισφορών και παροχών (που θέτει σε κίνδυνο τα κατώτερα όρια).

Από την πλευρά της η κυβέρνηση βάζει «κόκκινες γραμμές» στο θέμα των συντάξεων και αναζητά εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για να στηριχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσον αφορά τις πρόωρες συντάξεις, το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων επικεντρώνεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ- Τράπεζες) και συγκεκριμένα στον περιορισμό των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.

\

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διδασκαλία εκπαιδευτικοί
ΚΥΣΔΕ: Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – Όλα τα ποσοστά και οι αριθμοί
Μέχρι τις 7 Απριλίου οι ενστάσεις και οι αιτήσεις για αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών
ΚΥΣΔΕ: Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – Όλα τα ποσοστά και οι αριθμοί
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Σπαζοκεφαλιά στη Χαριλάου Τρικούπη: Το ασυμβίβαστο που δυσκολεύει την εκλογή νέου Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ

Με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών και την καταμέτρηση των ψήφων για τη στελέχωση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται...

Σπαζοκεφαλιά στη Χαριλάου Τρικούπη: Το ασυμβίβαστο που δυσκολεύει την εκλογή νέου Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ
Γιάννης Βρούτσης
Κακοκαιρία: Σύσταση για αναβολή σε όλους τους αγώνες με εντολή Υπουργείου Αθλητισμού
Γιάννης Βρούτσης: Ισχυρή σύσταση για παύση κάθε αγωνιστικής δράσης λόγω της κακοκαιρίας «Erminio»
Κακοκαιρία: Σύσταση για αναβολή σε όλους τους αγώνες με εντολή Υπουργείου Αθλητισμού