Thumbnail
Αρνητική εξέλιξη

«Χειρόφρενο» στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για περίπου 15.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2015 βάζει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, μειώνοντας τον αριθμό σε 12.000.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», ο χρόνος κατάρτισης της τροπολογίας μόνο τυχαίος δεν φαίνεται να είναι, καθώς το ζήτημα των προσλήψεων έχει τεθεί το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών οι οποίοι ζητούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει 11.107 προσλήψεις για το τρέχον έτος.

Αιτία της τροπολογίας που θα συμπεριληφθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι επισήμως ο κρατικός προϋπολογισμός . Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στην αρχική μορφή της τροπολογίας ως αιτία για τον περιορισμό των προσλήψεων αναφερόταν ρητά η μεσοπρόθεσμη δανειακή σύμβαση η οποία προέβλεπε 11.107 προσλήψεις για το τρέχον έτος. Τον αριθμό αυτόν απέρριπταν η κυβέρνηση, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι «το μόνο που μας δεσμεύει είναι ο προϋπολογισμός».

Σύμφωνα, με πληροφορίες της εφημερίδας, η επίκληση του Μεσοπρόθεσμου στην τροπολογία απαλείφθηκε έπειτα από αντιρρήσεις του κ. Κατρούγκαλου και ως αιτία περιορισμού των προσλήψεων καταγράφηκαν οι μειωμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Το γεγονός είναι πάντως, πως εφόσον ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία, αναμένεται εν πολλοίς να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μειώνοντας αισθητά τον αριθμό των προσλήψεων.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 21 Μάρτη στη διάρκεια  εκλαϊκευτικής επιστημονικής ημερίδας (masterclasses) για εκπαιδευτικούς η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΕΜΠ και στην οποία παραβρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, ο τελευταίος αποκάλυψε ότι οι συμφωνημένες (σ.σ. με το μνημόνιο) 15.000 νέες προσλήψεις θα είναι στην πραγματικότητα 12.000

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kapnisma_6420149_1104.jpg
Σε ποια ηλικία η διακοπή του καπνίσματος "μηδενίζει" τις απώλειες στο προσδόκιμο ζωής
Το κόψιμο του τσιγάρου δεν είναι εύκολο, όμως όσοι το καταφέρνουν πριν από τα 40 φαίνεται πως έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν σχεδόν το ίδιο όσο και οι...
Σε ποια ηλικία η διακοπή του καπνίσματος "μηδενίζει" τις απώλειες στο προσδόκιμο ζωής
paidi
Η σχέση ανάμεσα στα social media και την άνοδο των διαγνώσεων ΔΕΠΥ
Μια νέα μελέτη φέρνει στο φως ανησυχητικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την προσοχή των εφήβων.
Η σχέση ανάμεσα στα social media και την άνοδο των διαγνώσεων ΔΕΠΥ