Υπουργείο Πολιτισμού: 422 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Κοινωνία 0

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία παραβιάζει το δικαίωμα των πολιτών στις ειρηνικές διαδηλώσεις

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σχολιάζοντας τις επιθέσεις των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η αστυνομία "συνεχίζει να παραβιάζει κατά συρροή το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στις ειρηνικές διαδηλώσεις", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις επιθέσεις των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

"Η αναίτια ρίψη δακρυγόνων, η βία εναντίον κατοίκων και το πιο αδιανόητο, το γεγονός ότι τα ΜΑΤ άφησαν ανενόχλητους τους υπαλλήλους της El Dorado να ρίχνουν πέτρες, ξύλα και μάρμαρα εναντίον των διαδηλωτών, αποτελούν εκτροπή", σημειώνει το Τμήμα Δικαιωμάτων και συνεχίζει:

"Για τα έκτροπα δε αυτά υπάρχουν ονομαστικές καταγγελίες σε βάρος αξιωματούχων της αστυνομίας από την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την αστυνομική επιχείρηση, που καταδίκασε σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αριστοτέλη".

Το περιστατικό στις Σκουριές "επιβεβαιώνει το προφανές", επισημαίνει το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή "ότι ο ήδη καθυστερημένος εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας είναι ο μόνος δρόμος για να αποκτήσουμε μια αστυνομία που να σέβεται τον πολίτη, τους νόμους και το Σύνταγμα".

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία