Thumbnail
Αίτημα αιχμής η νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής

Απεργούν την Κυριακή οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, διεκδικώντας την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας με νόμο από την κυβέρνηση, την κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο, 8ωρο - 40ωρο - 5ήμερο με μόνιμη σταθερή δουλειά.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο, την Κυριακή, 5 Απριλίου 2015, ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και καταργεί την «Κυριακή – Αργία» για τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζουμε πως η Κυριακή των Βαΐων είναι μία από τις επτά Κυριακές για τις οποίες έχει νομοθετηθεί (ν. 4177/2013) η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο νόμος διατηρείται από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ παράλληλα οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομίας προσπαθούν να θολώσουν τα νερά σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για «επαναφορά του παλιού συστήματος».


Σχολιάζοντας τις τελευταίες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών αναφορικά με την αργία της Κυριακής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουν τους εργαζόμενους, καθώς απέχουν μακράν από τις θέσεις του εργατικού κινήματος και πως είναι πιθανό να αποτελούν ελιγμούς της κυβέρνησης λίγο πριν την απεργιακή κινητοποίηση.

Την απεργία στο εμπόριο την Κυριακή των Βαΐων στηρίζει με ανακοινωσή της και η ΑΔΕΔΥ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes_02
Πανελλήνιες ΕΠΑΛ 2024: Εγκύκλιος για το Δελτίο Εξεταζομένου και τους υποψήφιους για το 10% χωρίς νέα εξέταση
Οδηγίες για την έκδοση του Δελτίου Εξεταζομένου των Πανελληνίων εξετάσεων ΕΠΑΛ 2024 - Τι προβλέπεται για τους υποψήφιους με το 10%
Πανελλήνιες ΕΠΑΛ 2024: Εγκύκλιος για το Δελτίο Εξεταζομένου και τους υποψήφιους για το 10% χωρίς νέα εξέταση
νηπιαγωγειο
Ζωγράφου: Δεκάδες τα προβλήματα στα Νηπιαγωγεία του Δήμου- Πλήρης καταγραφή και προτάσεις
Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπιζουν τα Νηπιαγωγεία της περιοχής, κωδικοποίησε στο κείμενο - υπόμνημα που ακολουθεί ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε...
Ζωγράφου: Δεκάδες τα προβλήματα στα Νηπιαγωγεία του Δήμου- Πλήρης καταγραφή και προτάσεις