Thumbnail
Τι δήλωσε στο ΒΗΜΑ fm

Στην χούντα παραπέμπει η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών  για την 25η Μαρτίου, δήλωσε και σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θόδωρος Φορτσάκης και πρώην πρύτανης.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας εκφράζει μια θέση πολιτική, η οποία στο πανεπιστήμιο, την ημέρα της τελετής που μνημονεύουμε τους αγώνες μας και θυμόμαστε όλα όσα έχει κάνει ο ελληνικός λαός σύσσωμος, δεν έχει κανένα λόγο να είναι εκεί και να εκφράζει τις κομματικές του θέσεις. Η παράδοση του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ότι την ημέρα της τελετής αυτής, καλείται να μιλήσει ένας εγνωσμένου κύρους ιστορικός και παρίσταται ως εκπρόσωπος του έθνους και των θεσμών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Απ’ όσο γνωρίζω, ο κ. Τσίπρας, εάν ήθελε να μιλήσει στο πανεπιστήμιο με την ιδιότητα του ιστορικού, θα έπρεπε να ήταν γνωστός για κάποια συνεισφορά του στα θέματα αυτά. Δεν νομίζω ότι κανείς θα υποστηρίξει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι εγκρατής στα θέματα της ιστορίας…».

Όταν ρωτήθηκε αν θα καλούσε τον Αντώνη Σαμαρά είπε: 

«Με κανένα τρόπο! Ούτε το επέτρεψα ποτέ ούτε θα το επέτρεπα. Ούτε το επέτρεψε κανείς προηγούμενος ούτε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ούτε για κανέναν μεγάλο πολιτικό. Μόνο στην εποχή της χούντας βεβηλώθηκε η μεγάλη αίθουσα από παρουσία πολιτικού, ο οποίος εκφωνούσε πολιτικούς λόγους, στο χώρο του πανεπιστημίου. Ο πρωθυπουργός που εξελέγη με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μπορεί να εκφωνεί τους λόγους του στη Βουλή, στην κυβέρνηση, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, όχι όμως στα πανεπιστήμια. Δεν είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει με θέμα, δεν θα απευθύνει χαιρετισμό καν. Η ομιλία, λοιπόν, του Πρωθυπουργού με θέμα, δεν έχει καμία θέση στο πανεπιστήμιο».
 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ergasia-aksiologisi-epimorfosi.jpg
ΕΛΜΕ Πειραιά: Συμπληρωματικές στάσεις εργασίας μέχρι το τέλος του Μαΐου για την αξιολόγηση
Οι στάσεις εργασίας, όπου χρειάζεται θα καλύπτονται οικονομικά από το σωματείο
ΕΛΜΕ Πειραιά: Συμπληρωματικές στάσεις εργασίας μέχρι το τέλος του Μαΐου για την αξιολόγηση