Thumbnail
Ο ιδιοκτήτης και ο επιστάτης τους απειλούσαν με όπλα και τους φυλάκιζαν

Kάτω από απάνθρωπες - βάρβαρες συνθήκες και υπό την απειλή, αλλά και χρήση όπλων, μετανάστες εργάτες εξαναγκάζονταν σε αδιάκοπη - εξοντωτική, από το πρωί έως το βράδυ, εργασία, σε πτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Δεν δίσταζαν, μάλιστα, να πυροβολούν στον αέρα και το έδαφος, για να τους εκφοβίσουν.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι  Ρουμάνοι, ένας ομοεθνής τους που καταζητείται, τους έπεισε να ταξιδέψουν στη χώρα, ώστε να εργαστούν στην επιχείρηση του 51χρονου, υποσχόμενος νόμιμη εργασία, καλές συνθήκες και ικανοποιητικό μισθό.

Όμως αντί για αυτές τις υποσχέσεις, βρέθηκαν εγκατεστημένοι σε οίκημα με άσχημες συνθήκες υγιεινής, ελλειπή σίτιση και απουσία θέρμανσης, ενώ εξαναγκάζονταν σε καθημερινή απλήρωτη εργασία, από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς ανάπαυση. Μάλιστα οι δύο συλληφθέντες, με σκοπό να εξαναγκάσουν τους εργάτες στη δουλειά, χρησιμοποιούσαν ψυχολογική και σωματική βία, ενώ ο 51χρονος κατά την διάρκεια της επιτήρησή τους, έφερε καραμπίνα ή πιστόλι, το οποίο χρησιμοποιούσε για εκφοβισμό, πυροβολώντας στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια τους.

Μόλις τέλειωνε το «ωράριό» τους, τους κλείδωναν σε ένα δωμάτιο, τους έδιναν ελάχιστο φαγητό, ενώ σχεδόν μηδενικά ήταν τα μεροκάματά τους. Στους δύο μήνες, που πέρασαν, πήραν μόνο διακόσια ευρώ. Για να είναι βέβαιοι ότι κανείς από τους δέκα δεν θα δραπετεύσει, τη νύχτα άφηναν ελεύθερα στον χώρο τα άγρια σκυλιά. Δύο από τους μετανάστες κατάφεραν, όμως, να φύγουν και να φθάσουν στην Αθήνα. Αφού περιπλανήθηκαν, βρήκαν την πρεσβεία τους και έκαναν καταγγελία. Οι επιτετραμμένοι της Ρουμανίας ενημέρωσαν την αστυνομία το βράδυ της Τρίτης και μέχρι τα ξημερώματα κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, πρόλαβε και έφθασε στο σημείο, προχώρησε σε επιχείρηση, στη σύλληψη των δύο και την απελευθέρωση των υπολοίπων επτά εργατών.

Ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας είχε προηγούμενο, καθώς είχε συλληφθεί ξανά πριν από περίπου δύο χρόνια, οπότε απασχολούσε οχτώ εργάτες ανασφάλιστους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσε συστηματικά μετανάστες εργάτες στην επιχείρησή του, τους οποίους στρατολογούσε στη Ρουμανία ο καταζητούμενος Ρουμάνος.

Κατά τις έρευνές τους, εντόπισαν δύο όπλα, αλλά και ένα αυτοσχέδιο χρηματοκιβώτιο, πακτωμένο στο έδαφος, το οποίο περιείχε σχεδόν 1.600.000€.
Εναντίον του ιδιοκτήτη της πτηνοτροφικής μονάδας έχει σχηματιστεί ακόμα μία δικογραφία για παρόμοιο αδίκημα, το 2013.

Συμπλήρωσε στην Carrefour τα στοιχεία σου και κέρδισε δωροεπιταγή 200€

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών
Συγκρότηση επιτροπών ελέγχου των αιτήσεων, των δικαιολογητικών και των ενστάσεων των υποψηφίων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών /τριών, για τις...
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών