Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πολλοί είναι τώρα οι Γάλλοι που ζητούν να αναγνωριστεί ο 24χρονος ως ήρωας για τη γενναιότητα που επέδειξε στα αιματηρά αυτά γεγονότα

Ως ήρωας αντιμετωπίζεται τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία ο 24χρονος Λασάνα Μπαθίλι, ταμίας στο εβραϊκό παντοπωλείου που έγινε στόχος του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί. Αν και όμηρος ο ίδιος, ο νεαρός από το Μάλι, κατάφερε να σώσει τη ζωή σε 15 τουλάχιστον συνανθρώπους του, κρύβοντάς τους σε ένα από τα ψυγεία του καταστήματος.

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ο 24χρονος μουσουλμάνος, ένας από τους ταμίες του σουπερμάρκετ όπου τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά του 34χρονου τζιχαντιστή- άνοιξε την πόρτα του ψυγείου, τους είπε να μπουν μέσα, έκλεισε την ψύξη, έσβησε τα φώτα και τους έκρυψε εκεί λέγοντάς τους να παραμείνουν ψύχραιμοι και πως αυτός θα έψαχνε τρόπο να βγει από το κατάστημα.

Πράγμα που έκανε, χρησιμοποιώντας το ασανσέρ για την μεταφορά φορτίων. Όταν βρέθηκε στο δρόμο ενημέρωσε την αστυνομία για την κατάσταση στο παντοπωλείο και τους εξήγησε πού είχε κρύψει τους περίπου 15 ανθρώπους. Οι πελάτες περίμεναν υπομονετικά την λήξη της ομηρίας μέσα στο ψυγείο.

Όπως ο ίδιος ο 24χρονος δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση, μετά το τέλος της ομηρίας πολλοί πελάτες του καταστήματος έτρεξαν προς αυτόν για να του σφίξουν το χέρι και να τον ευχαριστήσουν. 

Πολλοί είναι τώρα οι Γάλλοι που ζητούν να αναγνωριστεί ο 24χρονος ως ήρωας για τη γενναιότητα που επέδειξε στα αιματηρά αυτά γεγονότα.

ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
επίδομα youth pass και στεγαστικο
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα
Η συγκεκριμένη ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2026 και θα έχει διετή διάρκεια, καλύπτοντας τον κλάδο μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2028.
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα