Συνελήφθη ο "γέροντας παστίτσιος" μετά από αίτημα της Xρυσής Aυγής
Ερώτηση στη Βουλή κατατέθηκε απο τη Χρυσή Αυγή την περασμένη Tρίτη για μια σελίδα στο Facebook με το όνομα “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS”.

Ερώτηση στη Βουλή κατατέθηκε απο τη Χρυσή Αυγή την περασμένη Tρίτη για μια σελίδα στο Facebook με το όνομα “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS”. Μετά απο τρεις  μέρες  η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 27χρονο για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook.

Συγκεκριμένα η Χ.Α. σε ερώτηση ανέφερε "ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, το Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες."

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο 27χρονος διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Τι μπορεί να φοβήθηκαν οι ελληνικές αρχές και προέβηκαν σε αυτή την κίνηση;

Είναι η ελληνική κοινωνία θρησκευτικά φανατισμένη και ήθελαν να προλάβουν ενδεχόμενες αντιδράσεις αντίστοιχες με αυτές του αραβικού κόσμου;

Μάλλον όχι. Ίσως είναι άλλο ένα βήμα για τη μετατόπιση της κοινωνίας σε ένα πιο συντηρητικό περιβάλλον που εξισώνει την ακροαριστερή με την ακροδεξιά βία καθώς και τη σάτιρα που «προσβάλει» τις θρησκευτικές αξίες. 

alfavita.gr

best of network

σχετικά άρθρα

Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό
Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό
"Έχετε πάρει αγκαλιά τον Σαμαρά τον πρωθυπουργό της καταστροφής και επαίρεστε για τα κατορθώματά του", είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ
Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό