e-ΕΦΚΑ: Η προσαύξηση στη σύνταξη που μπορεί να φτάσει έως και τα 846 ευρώ – Ποιοι τη δικαιούνται

Κοινωνία 0

Φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Φωτορεπορτάζ για το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Μετά από κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων, σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ καθώς και συλλογικοτήτων, οργανώσεων , κινήσεων και κομμάτων στης αριστεράς πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 1 το μεσημέρι συγκέντρωση και πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  ο οποίος δολοφονήθηκε 6 χρόνια πριν από τον αστυνομικό Κορκονέα στα Εξάρχεια .

Η 6 Δεκέμβρη συνέπεσε με τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και καταστολή στα πανεπιστήμια και με την επιβολή νέων  αντεργατικών μνημονίων και προϋπολογισμών  από κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ καθώς και με την απεργία πείνας  του Νίκου Ρωμανού που ζητά να έχει δικαίωμα ελεύθερης  πρόσβασης στην εκπαίδευση χωρίς περιορισμούς .

Η συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε  αντικειμενικά είχε και τον χαρακτήρα αλληλεγγύης στο Ν.ΡΩΜΑΝΟ καθώς και την υπεράσπιση των  δημοκρατικών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που καταπατούνται- καταργούνται  από το κράτος έκτακτης ανάγκης και τΙς κυβερνήσεις του.

Η πορεία ήταν ιδιαίτερα μαζική 6-7 χιλιάδες , είχε παλμό και έντονη αστυνομική επιτήρηση. Η επιχείρηση εκφοβισμού από κράτος και ΜΜΕ δεν πέρασε. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κρύβει το φόβο της με μπόλικες δόσεις αυταρχισμού και καταστολής , χωρίς να μπορεί να σταματήσει την παραπέρα απονομιμοποίησή  της και  την φθορά της. Η αστική τάξη και οι δυνάμεις του κεφαλαίου έχουν κάθε λόγο να φοβούνται την νεολαία και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, να προσπαθούν να προλάβουν την μαζική λαϊκή αντίδραση και το εργατικό λαϊκό κίνημα.

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ , ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

ΠΗΓΗ: Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία