Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης

spe-ploumpidis.blogspot .com                                               

1/12/2014

Να δοθεί ΤΩΡΑ εκπαιδευτική άδεια στους κρατούμενους για να παρακολουθούν τις σπουδές του!

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 3η εβδομάδα απεργίας πείνας, σε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του. Ο Ν. Ρωμανός είναι ο φίλος, που στα χέρια του ξεψύχησε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τη σφαίρα αστυνομικού, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Φέτος, μαζί με άλλους τρεις νέους, έγκλειστους  στον Αυλώνα, έδωσαν πανελλήνιες και πέρασαν σε  ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η σπουδαιότητα της επιτυχίας τους οφείλεται στην προσπάθεια των ίδιων αλλά και στους εκπ/κους του Γυμνάσιου-Λυκείου που λειτουργεί εντός της φυλακής, αφού σε τόσο απαγορευτικές συνθήκες κατάφεραν να ανοίξουν  παράθυρο στην ελπίδα.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  έδωσε τιμητικό έπαθλο 500 ευρώ, ενώ από την τελετή απονομής απουσίαζε ο Ν Ρωμανός που αρνήθηκε να παραστεί και να το παραλάβει.
Από τους τέσσερις νέους που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, μόνο σε δύο δόθηκε η προβλεπόμενη εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσουν τη σχολή τους. Ο ένας από αυτούς  που δεν του δόθηκε  άδεια, είναι «κατά σύμπτωση» αυτός που αρνήθηκε το βραβείο, ο Ν. Ρωμανός. Προχώρησε σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην εκπαιδευτική άδεια. Μαζί του στην απεργία πείνας για να του συμπαρασταθεί και ο φίλος του και συγκρατούμενός του, Γιάννης Μιχαηλίδης.

 Σήμερα, λίγες ημέρες πριν την 6η/12ου, ημερομηνία δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου,  το  κράτος της μηδενικής ανοχής, “εκτελεί”  το φίλο του,  Ν. Ρωμανό, καταπατώντας το δικαίωμα του να σπουδάσει, ενώ βρίσκεται σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Ο Ν. Ρωμανός για περισσότερες από 20 μέρες δίνει τον αγώνα για να του παραχωρηθεί το δικαίωμα πρόσβασης στη σχολή του και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν για τη ζωή του. Απέναντι σ ΄αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι. Η αδιαφορία θα είναι συνενοχή σε ό,τι θα σκοτώσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο κρατούμενο αλλά και σ' αυτά που καθημερινά διαλύουν τις ζωές μας. Την απαξίωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών  που το σημερινό κράτος διοχετεύει  όχι μόνο σε κρατούμενους, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους: εργαζόμενους και ανέργους .

Τις ίδιες απορριπτικές αιτήσεις επιδίδουν και στον Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος επίσης  από τις 29/10/2014 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, διεκδικώντας την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών που έπαιρνε κανονικά εδώ και τρία χρόνια, ως φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά.

Ο σύλλογος μας  δηλώνει την  αλληλεγγύη του  στον αγώνα των Ν. Ρωμανού και Ηρ. Κωστάρη να σπουδάσουν  μέσα από τις φυλακές,  όπως σύμφωνα με τα λόγια του πρώτου επιλέγει «με οδόφραγμα το σώμα μου, για μια ανάσα ελευθερίας».

                           Προτεραιότητά μας είναι το δικαίωμά τους σ’ αυτή την ανάσα ελευθερίας.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε απέναντι στους μαθητές μας  αλλά και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, να μην αφήσουμε τους δύο φοιτητές μόνους  τους.

 Στην ηλεκτρονική διεύθυνση, https://secure.avaaz.org/

 μπορεί όποιος/α επιθυμεί να συμμετέχει, υπογράφοντας για το νόμιμο και αυτονόητο δικαίωμά τους.

Για να συνεχίσει η μόρφωση να αποτελεί παράθυρο ελευθερίας και πεδίο διαμόρφωσης των ανθρώπων, ακόμα και εντός φυλακής.

         

Άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας για το Ν. Ρωμανό, Ηρ. Κωστάρη και για κάθε,καθεμία έγκλειστο.

Η Πρόεδρος

Κυριακή Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βασίλης Βατίστας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...