Thumbnail
"Όμως για τους  φασισταράδες δε βγάζετε κουβέντα."

Για «βίαιη παραβίαση» και «παράνομη διακίνηση» δημοσίων εγγράφων και περιουσιακών στοιχείων από σχολικές μονάδες, κατηγορεί η ΕΛΜΕ του Νομού Μαγνησίας τον δήμαρχο Βόλου, Α. Μπέο.

Με ανοιχτή επιστολή που έστειλαν προς τον δήμαρχο και στους "συν αυτώ" τον κατηγορούν για την υιοθέτηση μαφιόζικων πρακτικών «πιάτσας» και καταγγέλουν τις απαξιωτικές εκφράσεις που έχει υιοθετήσει κατά καιρούς  προς τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

κ. Μπέο. Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στο θεσμό του Δημάρχου. Όμως ο θεσμός αυτός, πάνω απ’ όλα, πρέπει να προστατεύεται από το πρόσωπο που κάθε φορά τον υπηρετεί.

κ. Μπέο. Το παραδοσιακό κτίριο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο, δεν είναι «μαγαζί» αλλά το Δημαρχιακό Μέγαρο και λειτουργεί με όρους και αρχές δημοσίου Δικαίου και όχι με όρους της «πιάτσας».

κ. Μπέο. Τα σχολικά κτίρια ανήκουν στο Δήμο και σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν στον εκάστοτε Δήμαρχο. Επιπλέον, έγγραφα και ηλεκτρονικό υλικό, που αφορά εκπαιδευτικούς και μαθητές, ανήκουν στη σχολική μονάδα η οποία και εκπροσωπείται από τον Διευθυντή της και το σύλλογο των εκπαιδευτικών της. Αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη προστασίας αυτού του υλικού. Η βίαιη και ερήμην του Διευθυντή παραβίαση κλειδαριών και περισυλλογή και μετακίνηση υλικού του σχολείου συνιστά διάρρηξη και παράνομη διακίνηση δημοσίων εγγράφων και περιουσιακών στοιχείων από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

κ. Μπέο. Τα σχολεία δεν είναι ποδοσφαιρικές ΠΑΕ ή μαγαζιά της νύχτας που η τάξη επιβάλλεται με τον τσαμπουκά και το νταηλίκι. Είναι χώροι που στηρίζονται σε παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές και αξίες.

κ. Μπέο. Επειδή μας ενδιαφέρει να συμμετέχουμε σε ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της πόλης, όταν συνειδητοποιήσετε ότι στις 25 του Μάη εκλεχτήκατε Δήμαρχος και όχι Πασάς στο Καλλικρατικό ντοβλέτι του Βόλου, ΤΌΤΕ ευχαρίστως να συζητήσουμε.

Εμείς οι «ΕΛΜΕδες», τα «φρούτα» του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού, οι «χαζοχαρούμενοι» συνδικαλιστές, όπως μας χαρακτηρίζετε σε ανακοίνωσή σας, μπορούμε να εμβαθύνουμε το πεδίο γνώσεως σας για ζητήματα εκπαίδευσης και πολιτισμού στα οποία διαπιστώνουμε ότι υστερείτε.

κ. κ. του Γραφείου τύπου του Δημάρχου (όποιος ή όποιοι είσαστε), σας πληροφορούμε ότι  επαναλαμβάνεστε μονότονα.

Επαναλαμβάνετε εκείνο το επιτηδευμένο, επιλεγμένο ύφος της «πιάτσας» το οποίο είναι συμβατό με το μοντέλο ενός «αρχηγού -παιδί του λαού» «ενός σύγχρονου Ξανθόπουλου» που τα βάζει με τους «συνδικαλισταράδες», τους «τεμπελαράδες», τους «πολιτευτάδες» και όλους τους εις –άδες.

Όμως για τους  φασισταράδες δε βγάζετε κουβέντα.

Ούτε βέβαια για το πολιτικό σύστημα που επί δεκαετίες δημιούργησε το ευνοϊκό περιβάλλον για να ανθίσουν «μπουμπούκια και λουλούδια», «λαμόγια, αεριτζήδες και νταβατζήδες», «περιστέρια και νυχτερίδες» ή για το σύστημα που και σήμερα προσπαθεί να επιβιώσει μεταφέροντας και αυτό τις ευθύνες του στους –άδες.

Λέτε να είναι σύμπτωση; Δε νομίζουμε…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη