Το Πρώτο Θέμα "έδωσε" τον φοιτητή που διαμαρτυρήθηκε με στοιχεία από το Facebook του
"Έδωσαν" τον φοιτητή που διαμαρτυρήθηκε στην Πρυτανεία

Για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» οι φοιτητές που τόσο καιρό διαμαρτύρονται στον Θεόδωρο Φορτσάκη για την ευρυτερη κατάσταση των Πανεπιστημίων, ενώ εκείνος τους υποδέχεται με τα δακρυγόνα και το ξύλο των ΜΑΤ, είναι μια αθέατη πλευρά. Στην συνηθισμένη πρακτική του κιτρινισμού, της δημοσιογραφίας της κλειδαρότρυπας kai του lifestyle δεν χωράει αυτή η εικόνα.

Χωράει μόνο η στοχοποίηση και η δυσφήμιση, όπως έκανε η ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, μετά το απόγευμα της Δευτέρας για έναν από τους φοιτητές που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Η κίτρινη ιστοσελίδα  πλάσαρει στα διαδικτυακά σαλόνια μας την "σοκαριστική" εικόνα των σκουπιδιών που πέφτουν στο γραφείο του αντιπρύτανη. Προφανώς δεν θα έλεγε πως αυτά τα σκουπίδια ήταν  λίγα από αυτά που έχουν γεμίσει το ΕΚΠΑ με ευθύνη  των πρυτανικών αρχών και της πολιτείας. Ούτε θα έστελνε βέβαια κάποια κάμερα στα υπο μαρασμό τμήματα, φτιάχνοντας το προφίλ του υπεύθυνου της διάλυσης του ελληνικού πανεπιστημίου, του εισαγωγέα των διαγραφών και των security.

Για το Πρώτο Θέμα δεν υπάρχουν πανεπιστήμια στα οποία απολύονται οι εργαζόμενοι, πανεπιστημία από τα οποία οι φοιτητές θα πάρουν πτυχίο με μηδενικό αντίκρυσμα όχι γιατί κάνουν κινητοποιήσεις αλλά γιατί οι κυβερνήσεις τα έχουν απαξιώσει.

Η εφημερίδα του Θέμου αρκείται μόνο στο να κατασκευάσει το προφίλ του εν' λόγω φοιτητή με ένα δημοσίευμα πραγματικό σκουπίδι, σερβίρωντας συντηρητισμό, χαιδεύοντας τα αυτιά της φασίζουσας μερίδας της κοινωνίας, γαργαλώντας τα συντηριτικά αντανακλαστικά. Έτσι πάει για το πλυντήριο της Χρυσής Αυγής που έβγαζε πρωτοσέλιδα με την γιαγιά και το ATM. Να εθίσει περισσότερο κόσμο στην συντηρητική κλειδαρότρυπα.

Το "Σπουδαστικό της ασφάλειας" μπήκε στην προσωπική σελίδα του φοιτητή στο Facebook και ανέβασε φωτογραφίες από τόν  λογαριασμό του, εμπλουτίζοντας ένα άρθρο που όπως αναφέρουν και οι πληροφορίες, δεν περνάνε τα σχόλια που μπορεί κατακρίνουν τη πρακτική του Πρώτου Θέματος.

Δεν ξαφνιαζόμαι καθόλου για το συγκεκριμένο δημοσίευμα των μαέστρων της επικοινωνίας. Δεν έχει περάσει και τόσος καιρός από το Generation X-ousia, με φωτογραφίες από νεές και νέους του ΣΥΡΙΖΑ. Η εμετική δημοσιογραφία της φασιζουσας υποκολτούρας γίνεται πιο εμετική όταν η μνημονιακή κυβέρνηση πλησιάζει από την φάση της ακμής της, στην φάση των επιθανάτιων ρόγχων της, και από τον συμβολικό στον πραγματικό της θανατο.

ΥΓ: Γιατί όπως εύστοχα παρατήρησε και ένας φίλος το Πρώτο Θέμα βρήκε ποιος είναι ο φοιτητής που άδειασε τα σκουπίδια στο γραφείο του πρύτανη μέσα σε λίγες ώρες, αλλά ψάχνει ακόμα 7 χρόνια μετά ποιος είναι ο "κομιστής" του DVD
 

Κλειώ Ιωάννου

σχετικά άρθρα

Χρυσοχοϊδης για αστυνομική βία: Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε
Χρυσοχοϊδης για αστυνομική βία: Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε
«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία», επισημαίνει σε ανάρτηση,...
Χρυσοχοϊδης για αστυνομική βία: Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, που εδρεύει στη Γενεύη  ιδρύθηκε στις 11 Απριλίου 1919 ως παράρτημα της Κοινωνίας των Εθνών (προκατόχου του ΟΗΕ), ο δε...
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ