Thumbnail
Πάντα πίστευα πως ο πρωθυπουργός μας είναι σπουδαίος πολιτικός ανήρ.

Πάντα πίστευα πως ο πρωθυπουργός μας είναι σπουδαίος πολιτικός ανήρ. Οι επιλογές προσώπων σε θέσεις κλειδιά είναι αριστουργηματικές και αξιομνημόνευτες. Είναι τόσο σπουδαίος που τολμά να τοποθετεί σε υπουργικές θέσεις άτομα ακραία χαμηλής νοημοσύνης.

 Έχει την ευκαιρία έτσι στην πρώτη τους αναμενόμενη στραβοτιμονιά να τους πετάξει στην κομματική χαβούζα δια παντός. 

Ο βλάκας τού βγάζει δουλειά. Από τη μια υπογράφει ότι τού πασάρουν κι από την άλλη κακαρίζει και απειλεί. Στο τέλος όμως ρουφά το αυγό του. 

Ο μπούλης που ξεκίνησε ως φτωχόπαιδο απ’ το ορεινό χωρίον του-προκαλεί γέλιο πλέον αυτή η μόνιμη κλάψα τύπου Ξανθόπουλου με τα φτωχόπαιδα της δεξιάς- τώρα κάθεται σούζα μπροστά στον αρχηγό του που του κατέβασε τα πολικά παντελόνια. 

Ο αριστούχος του Μέγα Τίποτε που δε σέβεται μια γυναίκα που τού λέει την αλήθεια επικαλείται με ασφαλίτικη ψυχρότητα τις σφαλιάρες του φασιστόμαγκα Κασιδιάρη για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. 

Προσπαθεί με όλη τη δαπίτικη αυθάδεια που τον διακρίνει να τρομοκρατήσει αυτή τη γυναίκα που είχε το θάρρος να του πει την αλήθεια. 

Κι αυτή τη βλακώδη τρομοκρατία με άρωμα δεξιάς του εξήντα εφτά, την εφαρμόζει και στους υποτελείς εκπαιδευτικούς, κάνοντάς τους κομιστές εγγράφων εθνοσοσιαλιστικής εμπνεύσεως, μετατρέποντάς τους σε χεσμένα ανθρωπάκια που περιμένουν την κόσα του κυρίου αξιολογητή. 

Αυτός ο άνθρωπος ήρθε-λεκτικά τουλάχιστον-στη θέση της χειροδικίας διότι η εν λόγω κυρία του έβαλε κακό βαθμό χαριτολογώντας. Σκεφτείτε τι θα έκανε σε κάποιον αν τολμούσε να τον αξιολογήσει δυσμενώς. 

Η πολιτική ηθική βεβαίως των ηλιθίων δεν είναι άξια λόγου. Πίσω όμως απ’ τον ηλίθιο κρύβει τις πομπές του ένα ολόκληρο σύστημα. Ο ηλίθιος είναι θύτης και θύμα μαζί. Γιατί τελικά αυτό που θα μείνει θα είναι ένα φραστικό επεισόδιο και όχι η ουσία της αντιπαράθεσης. Και η ουσία έχει να κάνει με συμφέροντα. Με λεφτά. Με φράγκα. Με μπίζνες. 

Πόσοι ξέρουν αλήθεια πως το υπουργείο παιδείας έχει ανοίξει διάπλατα τις αγκάλες του στους χορηγούς! Πόσοι ξέρουν πως ένα μήλο την ημέρα τον εφοριακό τον κάνει πέρα! 

Πόσοι άκουσαν την επερώτηση που αφορούσε τα ανταλλάγματα από τη δήθεν σίτιση των μαθητών! 

Πόσοι ξέρουν πως από την μπροστινή πλέον πόρτα του υπουργείου παιδείας μπουκάρουν επιχειρηματίες και αλωνίζουν και πλακώνονται για το κομμάτι της πίτας που τους αναλογεί μετ’ υποσχέσεως! 

Πόσοι ξέρουν τις απίθανες κομπίνες με τα προγράμματα, τις προμήθειες, τις εκθέσεις αξιολόγησης, την ακραία διαπλοκή με τους ιδιώτες; Πόσοι αλήθεια μπορούν να φανταστούν πως η περίφημη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα η επονομαζόμενη ΣΔΙΤ έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου; 

Πόσοι αλήθεια μπορούν να φανταστούν μέσα στην επιληπτική τους μακαριότητα ότι σε λίγα χρόνια θα πληρώνουν τα δίδακτρα σπουδών του παιδιού τους στο δημόσιο πανεπιστήμιο; 

Πόσοι μπορούν να φανταστούν πως τα σχολεία μετατρέπονται σε λουτρά αξιολογικής καθαρότητας λίγο πριν μπουν οι μαθητές στο θάλαμο αερίων της αγοράς και του ελεύθερου σκυλίσιου ανταγωνισμού; 

Κι όλα αυτά με μαστίγιο και καρότο. Με παρδαλές εκφράσεις του τύπου κοινωνικό σχολείο, δράσεις, αποδράσεις και λοιπά. 

Με σχολικούς συμβούλους που χάνοντας κάθε τεμάχιο προσωπικής αξιοπρέπειας μετατρέπονται εν μια νυκτί σε αξιολογητές, φορώντας τη στολή του μπάτμαν, έτοιμοι να τιμωρήσουν τους κακούς εκπαιδευτικούς της κανονικής κατανομής του Προκρούστη της αγοράς. 

Αυτούς που θα ρίξουν στο μισθολογικό καιάδα και αυτός που θα στείλουν σπίτια τους γιατί δεν συγκλίνουν προς τις οδηγίες του καθεστώτος. 

Και φυσικά ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την εκπαίδευση. Τα σχολεία. Την ελληνική κοινωνία. Το φάντασμα του Κασιδιάρη.  

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ
ΔΟΕ: Διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 9 Μαΐου για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου
«Επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων. Διεθνής εμπειρία, συγκριτικές προσεγγίσεις» - Διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΟΕ
ΔΟΕ: Διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 9 Μαΐου για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 3Κ/2024: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μόνιμες θέσεις σε ΤτΕ και Εθνικό Τυπογραφείο
Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα εννέα (59) θέσεων μόνιμου προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος και...
ΑΣΕΠ 3Κ/2024: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μόνιμες θέσεις σε ΤτΕ και Εθνικό Τυπογραφείο