Thumbnail
Αμετάκλητη η αθώωση των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ως οριστική και αμετάκλητη την αθώωση των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας, καθώς "δεν συντρέχειλόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της ομόρφωνης αθωωτικής ετυμηγορίας

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης έκρινε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση ως προς το αθωωτικό σκέλος της ιστορίας, γεγονός που συνεπάγεται πως οι κατηγορούμενοι δεν θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο και δεν θα λογοδοτήσουν εκ νέου για την αιματηρή επίθεση εναντίον μεταναστών τον Απρίλιο του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας ομόφωνα - τέσσερις ένορκοι και τρεις τακτικοί δικαστές - είχαν αθωώσει τους φερόμενους ως βασικούς κατηγορούμενους σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα. 

Το δημοσίευμα σημειώνει πως αντίθετα με τα προηγούμενα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. 

Και οι δύο τιμωρήθηκαν με ποινές που είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα. 

Από την πλευρά της, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρενέβη στην υπόθεση, ζητώντας από το ΜΟΔ Πατρών να διαβιβάσει αντίγραφο της επίμαχης απόφασης, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεσης,ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε ζήτησαν το ίδιο με αίτησή τους και εμπλεκόμενοι μετανάστες. 

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Α.Π έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του ΜΟΔ της Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά υπήρξε και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

manitaria
Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από κατανάλωση μανιταριών – Σε αναζήτηση μοσχευμάτων
Συναγερμός στον ΕΟΔ και στο ΑΧΕΠΑ καθώς οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή δύο ατόμων που παρουσίασαν οξεία ηπατική ανεπάρκεια
Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από κατανάλωση μανιταριών – Σε αναζήτηση μοσχευμάτων
στγ
Μαθητευόμενος ξυλουργός 15 ετών βρήκε φρικτό θάνατο όταν συνάδελφοί του έβαλαν λάστιχο υψηλής πίεσης στον πρωκτό του, για πλάκα
15χρονος βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από την σεξουαλική του κακοποίηση σε ξυλουργείο
Μαθητευόμενος ξυλουργός 15 ετών βρήκε φρικτό θάνατο όταν συνάδελφοί του έβαλαν λάστιχο υψηλής πίεσης στον πρωκτό του, για πλάκα