Συντάξεις: Έως 1.500 ευρώ επιπλέον τον χρόνο – Ποιοι μπορεί να τα πάρουν

Κοινωνία 0

Σε ποιες γειτονιές της Αθήνας θα κατεδαφιστούν 1.800 παλιά κτίρια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το πρόγραμμα κατεδαφίσεων θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο

Σχέδιο για τη μεταμόρφωση της Αθήνας επεξεργάζεται ο δήμος σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ. Το βασικό μέρος του σχεδίου προβλέπει ακόμη και την κατεδάφιση 1.800 εγκαταλελειμμένων και επικίνδυνων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Εθνος, το πρόγραμμα κατεδαφίσεων θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να σωθούν 500 κτίρια περίπου, τα οποία θα γίνουν στη συνέχεια γραφεία, επιχειρήσεις και γενικότερα χώροι συναθροίσεως κοινού.
Επίσης, οι κατεδαφίσεις μπορεί να μην είναι ολικές, αλλά μόνο τμηματικές, ενώ σε πρώτη φάση μπαίνουν στο στόχαστρο όσα βρίσκονται πέριξ πλατειών, για να αναδειχθεί καλύτερα η ανάπλαση. 
Οι παρεμβάσεις για τα εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτίρια θα γίνουν μέσα στα όρια του ΣΟΑΠ Αθήνας (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης), επισημαίνει ο υπουργός ΠΕΚΑ, ενώ σχεδιάζεται να επεκταθούν στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το ΣΟΑΠ περιλαμβάνει τις περιοχές Εμπορικό Τρίγωνο - Κουμουνδούρου - Ψυρρή, Πλατεία Βάθη - Μεταξουργείο - Κεραμεικός, Μουσείο - Πανεπιστημίου, Πλατεία Βικτωρίας - Πλατεία Αττικής - Αγιος Παύλος.
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία