Φιάσκο το σχέδιο "Αθηνά", παραδέχεται ο Σταικούρας, δεν εξοικονομήθηκε ούτε ευρώ!
Οικονομία...100 ευρώ

Σε 50 εκατομμύρια υπολόγιζε η κυβέρνηση την εξοικονόμηση που θα προέκυπτε από το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων, όμως από τα στοιχεία, προκύπτει ότι η «φασαρία» έγινε... τσάμπα. Ούτε ένα ευρώ δεν εξοικονόμησε το κράτος σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος", η δήλωση του αν. υπουργού φέρεται να έγινε κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν θα υπάρξει Αθηνά Νο 2 υπάρχει μόνο η οικονομική κρίση και ο κ. Σταϊκούρας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουφαδάκης. «Τα ιδρύματα θα πρέπει να ξανασκεφτούν μόνα τους την πορεία και τους στόχους τους και τα ποια τμήματα θα πρέπει να λειτουργήσουν και ποια να κλείσουν».
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία για το σχέδιο «Αθηνά», στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν έκλεισε κανένα τμήμα, ούτε περιορίστηκαν τα οικονομικά, όπως και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Σε άλλα όμως όπως το Δημοκρίτειο Θράκης, έγινε οικονομία 100 ευρώ. Τόσο κέρδισε το πανεπιστήμιο από την ανάπτυξη των Τμημάτων Πολιτικής Οικονομίας και Κοινωνικής Διοίκησης που κράτησαν τους ίδιους καθηγητές, αλλά δεν έχουν πλέον πρόεδρο, ο οποίος λάμβανε επίδομα 100 ευρώ για τη θέση του.

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ: «Ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» ζητά για Βενεζουέλα, Νικαράγουα ο Μάικ Πομπέο
ΗΠΑ: «Ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» ζητά για Βενεζουέλα, Νικαράγουα ο Μάικ Πομπέο
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τόνισε σήμερα την ανάγκη η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα να διεξαγάγουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές,...
ΗΠΑ: «Ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» ζητά για Βενεζουέλα, Νικαράγουα ο Μάικ Πομπέο