Κοινωνία 0

Εξαιρούνται από την αξιολόγηση 1.300 στελέχη της ΕΥΠ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ειδική μεταχείριση για τις μυστικές υπηρεσίες

Την εκ νέου εξαίρεση των στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το "Βήμα", η εξαίρεση αποφασίστηκε ύστερα και από επιστολή που έστειλε προ μερικών ημερών στον πρωθυπουργό η Ομοσπονδία Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στην οποία υπήρχαν αναφορές για τις "ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας", ενώ ζητούσε ένα ειδικό σύστημα αξιολόγησης για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ.

Με βάση τη σχετική απόφαση, οι 1.300 υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών δεν θα ακολουθήσουν το νέο σύστημα αξιολόγησης και αντίστοιχων μισθολογικών προσαρμογών των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, όπως είχε συμβεί και με την εξαίρεσή τους από τα προηγούμενα μνημόνια, όταν δεν είχαν υποστεί καμία περικοπή του μισθού τους.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία οι υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών τυχαίνουν ειδικής μεταχείρισης από τις κυβερνήσεις και εξαιρούνται από τα μέτρα λιτότητας, χωρίς ωστόσο να ισχύουν οι ίδιες ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ.

Πηγή: Αυγή

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία