Ακόμα μια υποκριτική επτάωρη εκεχειρία αποφάσισε να κάνει ο Ισραηλινός στρατός, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το πρωί της Δευτέρας στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, μετά από έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.
Σχετικά με την επίθεση, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στόχος ήταν τρεις μαχητές οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα κοντά στο σχολείο.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ως «εγκληματική ενέργεια» που αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συγκλονισμένες από αυτή την «επαίσχυντη» επίθεση.
Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 10:00 ( τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) στη Γάζα, εκτός από την περιοχή ανατολικά της πόλης Ράφα, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός δεχθεί επίθεση θα αντεπιτεθεί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ