Thumbnail
Κόπηκαν οι πανηγυρισμοί από την κυβέρνηση

Μετέωροι έμειναν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την περίφημη μεταφορά του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα το Σεπτέμβριο, στο Παρίσι αντί για την Αθήνα. Την κυβέρνηση προσγείωσε ανώμαλα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο έλεγχος θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Παγώνοντας το χαμόγελο στα χείλη της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη η οποία έσπευσε από το πρωί να πανηγυρίσει, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά του ελέγχου δείχνει πως "η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί", ο Αντουάν Κολομπανί, εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα, ήταν αποκαλυπτικός: "Η Κομισιόν δεν γνωρίζει για καμιά τέτοια συνάντηση" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "Όπως γνωρίζετε, επόμενος έλεγχος της τρόικας θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου".

Στον αντίποδα των δηλώσεων Κολομπανί, λίγες ώρες νωρίτερα η Σοφία Βούλτεψη διατεινόταν ότι η τρόικα δε θα κάνει πλέον έλεγχο αλλά αξιολόγηση στης αλλαγές της ελληνικής οικονομίας.

«Εφόσον είμαστε σε καλό δρόμο δεν υπάρχει λόγος για αυτή την αυτοπρόσωπη παρουσία και αυτό γίνεται αντιληπτό», δήλωνε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση εκτός ελληνικών συνόρων ήταν μία σκέψη του Πρωθυπουργού.
Πάντως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι "δε μπορεί κανείς να δεσμευθεί από τώρα για το πόσο θα κρατήσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος", υποστηρίζοντας ότι "δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση".

Πηγή: Αυγή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιοδικο
Χάνεται ο κόσμος των περιοδικών
Αλλά τα περιοδικά, που έχουν μπει στο σπίτι μας, δεν απειλούνται μόνο από το πέρασμα των καιρών και την παλαιότητά τους
Χάνεται ο κόσμος των περιοδικών
αγροτες
Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτέρ – Στο τραπέζι και διήμερη παραμονή
Η πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα αποφάσισε κινητοποιήσεις λόγω ανοιχτών αιτημάτων για εισόδημα και εμβολιασμό κτηνοτρόφων
Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτέρ – Στο τραπέζι και διήμερη παραμονή
μητσοτάκης
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»
«Τα ξέρει καλά και ο κ. Πρύτανης. Το να μιλήσουμε για σύνδεση του δημόσιου πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα ήταν θέμα ταμπού»
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»