Thumbnail
Πάνω από 1.100 οι νεκροί

Τη μοναδική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  που τροφοδοτεί τη Γάζα βομβάρδισε ο Ισραηλινός στρατός με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και νερό για τους πολιορκημένους Παλαιστινίους.

Το μοναδικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί εξ αιτίας   των χθεσινοβραδινών βομβαρδισμών,  καθώς είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί η γεννήτρια και στη συνέχεια να χτυπηθούν οι δεξαμενές καυσίμων, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής διευθυντής της ενεργειακής αρχής στην παράκτια περιοχή σήμερα.

Τεράστιες πυρκαγιές μαίνονταν κοντά στο εργοστάσιο το πρωί της Τρίτης ενώ ήταν αδύνατη η πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Η βλάβη στη μονάδα παραγωγής ενέργειας επιδεινώνει το βαρύ πλήγμα που έχουν υποστεί οι υποδομές της Γάζας κατά τη διάρκεια των αιματηρών επιθέσεων του Ισραήλ τις τελευταίες 22 μέρες.

Οι νεκροί, μετά και τους χθεσινούς βομβαρδισμούς έφτασαν τους 1.100 ενώ οι τραυματίες είναι 6.500. Επίσης έχουν εκτοπιστεί 182.604 κάτοικοι από τα σπίτια τους, οι οποίοι διαμένουν σε 82 καταλύματα του ΟΗΕ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Κινητικότητα στη Βαρσοβία του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου στα πλαίσια ERASMUS+
«Από την πρώτη κιόλας βραδιά, η επαφή μας με το σύγχρονο κέντρο της πόλης μας έδωσε μια πρώτη αυθεντική εικόνα της ζωής εκεί»
Κινητικότητα στη Βαρσοβία του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου στα πλαίσια ERASMUS+
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις «τρέχουν» μέσω έξι νέων προκηρύξεων
Ολοκληρώνονται διαγωνιστικές διαδικασίες για θέσεις σε Υγεία, Πολιτισμό, ΕΥΑΘ και δημόσιους φορείς – Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις
ΑΣΕΠ: Πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις «τρέχουν» μέσω έξι νέων προκηρύξεων
αμφιθεατρο
Αντιδράσεις για τις φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Καταγγελίες για εγκατάλειψη, έλεγχο και περιορισμό δικαιωμάτων
Η ΔΗΠΑΚ ΑΠΘ κάνει λόγο για υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης και μέτρα που περιορίζουν τα δικαιώματα των οικότροφων φοιτητών, καλώντας σε υπεράσπιση...
Αντιδράσεις για τις φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Καταγγελίες για εγκατάλειψη, έλεγχο και περιορισμό δικαιωμάτων