Thumbnail
Σύμφωνα με το Al Jazeera

Την είδηση ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου στις κατοικημένες περιοχές της Γάζας, την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, κάνει το γύρο του κόσμου. Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων, με βάση τα εγκαύματα που έχουν εντοπίσει σε θύματα που καταφθάνουν στα νοσοκομεία. 

To 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου οι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικάνικης κατασκευής με την εγγραφή M825A1.

Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να οδηγήσεις στο θάνατο.

Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη. Ωστόσο το Πρωτόκολλο III της σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.

Η χρήση αυτών των βομβών κατά προσωπικού απαγορεύεται από το τρίτο πρωτόκολλο της Χάρτας περί των Συμβατικών Οπλων που υπεγράφη στη Γενεύη το 1980. Η χρήση τους επιφέρει εγκαύματα στο δέρμα τα οποία φθάνουν μέχρι τα οστά. Ο λευκός φώσφορος εάν επικαθίσει σε ρούχα ή στο δέρμα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα και μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον άνθρωπο, ο οποίος πεθαίνει με φρικτά εγκαύματα.

 



 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Πιερρακάκης
Πολιτικό θρίλερ στο Μαξίμου: «Πόλεμος» Χατζηδάκη – Πιερρακάκη για τα ΕΛΤΑ
Πώς μια απόφαση για τα ΕΛΤΑ έγινε αφορμή για ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ του αντιπροέδρου και του «τσάρου» της Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Πολιτικό θρίλερ στο Μαξίμου: «Πόλεμος» Χατζηδάκη – Πιερρακάκη για τα ΕΛΤΑ
Υπουργείο Πολιτισμού
Υπουργείο Πολιτισμού: Προσπάθεια «φίμωσης» υπαλλήλων στα social media
Η νέα πολιτική του ΥΠΠΟ προκαλεί αντιδράσεις – οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για απόπειρα ελέγχου της έκφρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υπουργείο Πολιτισμού: Προσπάθεια «φίμωσης» υπαλλήλων στα social media