Thumbnail
Χαμηλές προσδοκίες για αύξηση τζίρου

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η περίοδος των θερινών εκπτώσεων (14 Ιουλίου-30 Αυγούστου) με τους εμπόρους να ελπίζουν σε αύξηση του τζίρου στην αγορά, λόγω και της αύξησης του τουρισμού. 

Η ΕΣΕΕ καλεί τους καταναλωτές «να εμπιστευθούν και πάλι τις ελληνικές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής τους, με τη βεβαιότητα ότι, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για καλύτερη τιμολόγηση και χαμηλότερη τελική τιμή πώλησης των προϊόντων που προσφέρουν ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα προς την εκπτωτική αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά».
Ωστόσο και φέτος οι εκπτώσεις συνοδεύονται από χαμηλές προσδοκίες ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, καθώς οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες των λαϊκών οικογενειών δεν αφήνουν περιθώρια για κατανάλωση σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και βασικών ειδών.
Παράλληλα, η φοροεπιδρομή κατά των επαγγελματιών με 26% από το πρώτο ευρώ είναι ένας ακόμα παράγοντας που περιορίζει τις ελπίδες από τυχόν ανάκαμψη του τζίρου την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Σιάσος στο Φόρουμ των Δελφών
DELPHI FORUM - ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Το ΕΚΠΑ σχεδίασε και η Πολιτεία υλοποίησε το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακής νόσου
3 εκατομμύρια πολίτες εχουν ήδη συμμετοχή στο προγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ και συνολικά 6 εκατομ. σε όλα τα προγράμματα
DELPHI FORUM - ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Το ΕΚΠΑ σχεδίασε και η Πολιτεία υλοποίησε το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακής νόσου